Naslovna / BiH / BiHAMK /Obilan sniježni nanos otežao odvijanje saobraćaja u cijeloj BiH

BiHAMK /Obilan sniježni nanos otežao odvijanje saobraćaja u cijeloj BiH

Zbog intenzivnih sniježnih padavina otežano se saobraća na većini planinskih prevoja naše zemlje.

 

 
Iz BIHAMK-a upozoravaju na poledicu, kao i na snijeg koji se zadržava na kolovozu.
Izdvajaju putne pravce: Blažuj- Tarčin- Konjic, Semizovac-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Livno-Šujica-Kupres, Livno- Glamoč- Mrkonić Grad, Turbe-Banja Luka, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ.
U ostalim krajevima naše zemlje saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Na širem području Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova upozoravamo na povremeno jače udare vjetra koji stvaraju sniježne nanose.
Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionicama regionalnih puteva R-413 Karanovac-Turbe i R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravaju i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
Na autoputu A-1 Sarajevo sjever- Tarčin saobraća se uz ograničenje brzine od 80 km/h.
U toku dana očekuje se pojačan promet vozila na putevima ka zimskim izletištima, kao i na graničnim prelazima.
Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.
Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Izgrađeni Blok 8 TE Kakanj će imati veću snagu od planirane! Bitnija liderska pozicija EP od zdravlja stanovništva???

Radni vijek pogona Blokova 3 i 4 u TE Tuzla je istekao, ali oni još …