Naslovna / BiH / Demokratska fronta “prespavala” odluku Vlade FBiH o rudarima

Demokratska fronta “prespavala” odluku Vlade FBiH o rudarima

Koliko Demokratska fronta prednjači u kašnjenju pokazalo je i saopćenje za javnost u kojem su pozvali federalnog premijera Fadila Novalića da reaguje u slučaju 44 rudara koji zbog neuvezanog radnog štaba štrajkuju.

Saopćenje je upućeno sat i više nakon održane hitne telefonske sjednice Vlade FBiH na kojoj je odobreno više od dva miliona KM za uvezivanje staža rudara, odnosno, njihovo penzionisanje.

U saopćenju se, između ostalog, navodi kako Demokratska fronta daje “punu podršku rudarima na putu ispunjavanja opravdanih zahtjeva uz poziv Vladi Federacije i premijeru Novaliću da hitno riješe pitanja života ili smrti ljudi koji ne traže ništa, nego samo ono što su pošteno zaradili”.

“Spavači” iz DF-a pokušali su da odglume dušebrižnost prema rudarima, ali očito su “malo” zakasnili.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Izgrađeni Blok 8 TE Kakanj će imati veću snagu od planirane! Bitnija liderska pozicija EP od zdravlja stanovništva???

Radni vijek pogona Blokova 3 i 4 u TE Tuzla je istekao, ali oni još …