Naslovna / BiH / Fadil Novalić: Stvara se loša percepcija da svu odgovornost ima Vlada o štrajku glađu radnika Željezare Zenica

Fadil Novalić: Stvara se loša percepcija da svu odgovornost ima Vlada o štrajku glađu radnika Željezare Zenica

 

Više od 100 radnika Željezare Zenica od jutros štrajka glađu. Radnici od Vlade Federacije BiH zahtijevaju isplatu 13 plata koje im duguju, povezivanje 16 godina radnog staža, kao i isplatu otpremnina. U popodnevnim satima razgovarali su sa stečajnim upraviteljem Mirzom Jarićem, koji im je obećao isplatu jedne i po plate u idućih nekoliko dana, ali radnici ne žele odustati od štrajka dok im se ne obrati neko iz Vlade FBiH.

Gost Al Jazeere bio je premijer bh. entiteta Federacija BiH koji je govorio o tome šta će i kako Vlada odgovoriti radnicima Željezare.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Obilježavanje 75. godišnjice Bitke za ranjenike u Jablanici okupilo antifašiste iz cijele regije

Jugoslovenske zastave, pionirske kape i marame, te brojni simboli antifašizma danas su preplavili maleni gradić …