Naslovna / BiH / Fahrudin Radončić oslobođen po svim tačkama optužnice

Fahrudin Radončić oslobođen po svim tačkama optužnice

Sud Bosne i Hercegovine donio je prvostepenu presudu kojom se Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, oslobađa optužbi po svim tačkama optužnice.

Osim Radončića, oslobođeni su i Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić.

“Dogodilo se ono što smo od početka tvrdili – da smo mi nevini ljudi i da smo žrtva jedne porodične montirane optužnice. Meni je jako drago da smo dokazali da nema elementata za naš krivični progon, da se u jednom fer sudskom postupku pokazalo da osim želje da se mi politički eliminišemo, ne postoji nijedan drugi dokaz, niti jedan zakonski motiv da se mi procesuiramo. Mislim da je ovo jedna velika pobjeda ne mene, nego građana BiH, koji shvataju da nezavisni Sud ipak ima snage, hrabrosti i profesionalizma da jednako tretira i Tužilaštvo i odbranu i činjenice ‘za’ i ‘protiv’ i donese jedinu zakonsku i pravičnu presudu”, rekao je Radončić.

Presudu je izrekla predsjedavajuća Sudskog vijeća Hasija Mašović. Riječ je o procesu koji je trajao više od dvije godine.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Proglašeno stanje tehničko-tehnološke nesreće zbog taložnice “Bijelo more”

Općinski štab civilne zaštite (OŠCZ) Lukavac donio je na jučerašnjoj sjednici Odluku o proglašenju stanja …