Naslovna / BiH / General Dudaković pušten na slobodu!

General Dudaković pušten na slobodu!

S obzirom na mjeru zabrane u kojoj se osumnjičenima zabranjuje kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi sa ovim krivičnim postupkom, general Dudaković nije davao izjave.

Advokat Asim Crnalić je podsjetio koje su mjere zabrane određene generalu Dudakoviću i ostalima te je kazao da neće ulagati žalbu.

“Neću ulagati žalbu, mislim da je sud u ovom predmetu korektno postupio i ne želim izazivati vraga. Nije mi potrebno ni očitovanje suda vezano za medicinsko vještačenje jer će general Dudaković moći sada otići u bolnicu i liječiti se”, kazao je Crnalić.

Pojasnio je da se mjere zabrane odnose na zabranu komunikacije osumnjičenika sa pripadnicima 5. korpusa koji su učestvovali u akciji “Sana 95”, kao i na zabranu komuniciranja sa medijima i javne nastupe na tu temu.

O drugim pitanjima general Dudaković i ostali osumnjičenici mogu govoriti sa medijima i na javnim skupovima.

Advokat Crnalić je dodao da istraga i dalje traje jer optužbe nema.

“Koliko će Tužilaštvo trebati vremena da pripremi optužbu, to odbrani nije poznato”; kazao je Crnalić.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Mefail Dudić s 14 godina preživio proboj od Potočara do Tuzle: Bio sam gladan, žedan i bez obuće

Nosili smo ranjenike. Na nas su bacali otrove. Meni su se navukle bione na očima. …