Naslovna / BiH / Kredit od 70 miliona eura EBRD-a za gradnju Koridora 5C

Kredit od 70 miliona eura EBRD-a za gradnju Koridora 5C

Sredstva ovog kredita bit će iskorištena za izgradnju dvije dionice autoceste i dvije petlje na Koridoru 5C

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Ureda Evropske banke za obnovu i razvitak (EBRD) Ian Brown potpisat će ugovor o garanciji za kredit u vrijednosti 70 miliona eura.

Kredit će biti iskorišten za nastavak izgradnje Koridora 5C.

Sredstva ovog kredita bit će iskorištena za izgradnju dvije dionice autoceste i dvije petlje na Koridoru 5C, te za ugovor o saglasnosti na uvećanje kredita u vrijednosti 10 miliona eura za izgradnju dionice Prnjavor – Doboj, najavljeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Kreditna sredstva za nastavak izgradnje na Koridoru 5C omogućena su, podsjetimo, nakon što je u Parlamentu BiH nedavno usvojen set zakona o akcizama.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Denis Bećirović: Zamislite, Ivanić se hvali blokadom potpisivanja ugovora sa Islamskom zajednicom BiH

Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Denis Bećirović na današnjoj sjednici Zastupničkog doma ovog Parlamenta …