Naslovna / BiH / Mogherini sa članovima Predsjedništva BiH: Bez odlaganja pristupiti reformi izbornog zakonodavstva

Mogherini sa članovima Predsjedništva BiH: Bez odlaganja pristupiti reformi izbornog zakonodavstva

Visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini sastala se u Briselu s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem.

BRISEL (AA) – Visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini sastala se u Briselu s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ureda Visoke predstavnice za vanjske poslove i sigurnosnu politiku EU-a je saopćeno da je tokom sastanka razgovarano o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini kao i o procesu evropskih integracija.

Mogherini i članovi Predsjedništva BiH razgovarali su i o nadolazećoj Strategiji za Zapadni Balkan i najvažnijim prioritetima koji očekuju vlasti BiH.

U saopćenju se dodaje da je Visoka predstavnica istakla da političke stranke u BiH trebaju pristupiti reformi izbornog zakonodavstva bez daljeg odlaganja i osigurati održavanje izbora u skladu s međunarodnim standardima.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Obilježavanje 75. godišnjice Bitke za ranjenike u Jablanici okupilo antifašiste iz cijele regije

Jugoslovenske zastave, pionirske kape i marame, te brojni simboli antifašizma danas su preplavili maleni gradić …