Naslovna / BiH / Najpoznatiji bh. kradljivac, kakanjac Vernes Ibranović uhvaćen u teškoj krađi u Čekaluši

Najpoznatiji bh. kradljivac, kakanjac Vernes Ibranović uhvaćen u teškoj krađi u Čekaluši

Policajci su u centru Sarajeva jučer u 1.40 sati uhapsili najpoznatijeg bh. kradljivca Vernesa Ibranovića (32) a porijeklom iz Kaknja zbog teške krađe.

Ibranović je u gluho doba noći u ulici Čekaluša, općina Centar Sarajevo, zatečen u izvršenju teške krađe u trgovinsku radnju ”Shon Pon”.

O hapšenju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Sarajevo, a Ibranović je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Ibranović je više od pola svog života proveo po popravnim domovima, zatvorima i samicama, a vjerovatno je apsolutni rekorder u činjenju krivičnih djela, kojih je nabrao oko 1.000!

U Popravnom domu „Hum“ zaglavio je s nepunih 13 godina jer je već bio počinio toliko krađa da ni policija ni sudovi nisu znali šta da rade s njim.

Nedavno je izašao iz zatvora te je u ispovijesti za „Avaz“ prije nekoliko dana kazao za sebe da ima ”lopovske oči”.

– U prodavnice obično provaljujem navečer. Imam alat, set košta 70 KM. Prvo provjerim ima li koga, obiđem malo i razgledam. Treba mi desetak minuta da izvidim teren. Odvalim bravu pa se malo odmaknem da vidim ima li koga. Ako nema, upadnem unutra i prevrćem. Prvo tražim novac, onda cigare i hranu. Za to mi treba manje od 10 minuta – bio je otvoren Ibranović.

(avaz)