Naslovna / BiH / Nas borce na sve moguće načine omalovažavaju

Nas borce na sve moguće načine omalovažavaju

Demobilisani borci proveli su i drugi dan Bajrama ispred zgrade Vlade FBiH. Upravo tu dane i noći provode gotovo tri mjeseca. Rješenja na zahtjeve koje su postavili vlastima još nema.

– Drugi Bajram smo tu i očigledno je da ova vlast niti ima sluha ni savjesti, a nema ni obraza. Oni i dalje svoje, već zacrtane ciljeve od prije dvije tri godine tjeraju. Idu na to da se boračka populacija, bar što se tiče Armije BiH, potpuno uništi i da se od nas naprave socijalni slučajevi. Čak nas je ministar počeo nazivati nehljebovićima i neradnicima koji eto nisu htjeli da rade ili nisu bili borci. Na sve moguće načine nas vrijeđaju i omalovažavaju. Pitao bih ministra kako je moguće da Vojska RS-a ima borački dodatak, a da mi kao Armija nemamo i da nam to pravo uskraćuju upravo bošnjačke političke stranke, kazao nam je Mirsad Siočić iz Srebrenika, koji je u kampu od prvog dana protesta u Sarajevu.

Borci traže da se usvoji i objavi jedinstven registar boraca ARBiH, dodatak te ukidanje finansiranja boračkih udruženja. E. B.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Izgrađeni Blok 8 TE Kakanj će imati veću snagu od planirane! Bitnija liderska pozicija EP od zdravlja stanovništva???

Radni vijek pogona Blokova 3 i 4 u TE Tuzla je istekao, ali oni još …