Naslovna / BiH / Nova direktorica BH Radija 1 javno podržava četnike i ratne zločince?

Nova direktorica BH Radija 1 javno podržava četnike i ratne zločince?

Novoizabrana direktorica BH Radija 1, Pejka Medić, kako se to može vidjeti na njenom Twitter profilu, javno podržava četnike i ratne zločince.

Naime, među objavama Medić je i fotografija nad kojom piše “Poklon drugarima s Kosmeta #Kosovojenašaduša” u čijem središtu su muškarci koji u rukama drže izrezbareni drveni rad s likovima osuđenog ratnog zločinca krivog za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti nad Bošnjacima i Hrvatima tokom rata u BiH Radovana Karadžića, osuđenog ratnog zločinca, srpskog generala i komandanta četničkog pokreta Draže Mihailovića te Ratka Mladića optuženog za genocid, saučesništvo u genocidu i zločine protiv čovječnosti.

Osim toga, među njenim objavama je i fotografija Vojničkog groblja u Bratuncu s natpisom “Ako danas ćutiš o Bratuncu, sutra ne govori o Srebrenici”.

Medić je jednoglasnom odlukom Upravnog odbora BHRT-a izabrana za novu direktoricu BH Radija 1, na osnovu Javnog konkursa.

Prema dostupnoj biografiji, Medić je bila dugogodišnji novinar, uposlenica RTRS-a i direktorica i glavna urednica lokalnog radija u Bosanskoj Gradišk, piše BNNi.

Ona je na novoj poziciji zamijenila Milana Trivića koji je u međuvremenu izabran na funkciju dogranačelnika grada Sarajeva.

(faktor.ba)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Izgrađeni Blok 8 TE Kakanj će imati veću snagu od planirane! Bitnija liderska pozicija EP od zdravlja stanovništva???

Radni vijek pogona Blokova 3 i 4 u TE Tuzla je istekao, ali oni još …