Naslovna / BiH / Od jutros blokiran pristup društvenim mrežama u državnim ministarstvima

Od jutros blokiran pristup društvenim mrežama u državnim ministarstvima

Od jutros je uposlenicima u Vijeću ministara BiH blokiran pristup društvenim mrežama.

Kako Klix saznaje, na serveru Vijeća ministara BiH jutros su blokirane web stranice poput Facebooka, Instagrama i Twittera i na taj način je onemogućeno državnim službenicima da u toku radnog vremena koriste društvene mreže na svojim računarima.

Ubrzo nakon toga na serveru je odblokiran pristup društvenoj mreži Facebook, a zabrana se i dalje odnosi na Instagram i Twitter.

Pristup popularnom internet servisu za razmjenu videosadržaja YouTube nije onemogućen, kao ni pristup društvenim mrežama putem mobilnih telefona.

Ovim povodom iz Klixa su kontaktirali i generalnog sekretara Vijeća ministra BiH Zvonimira Kutlešu koji je kazao: “Nije bilo nikakvih problema što se tiče naših servera i opreme. Malo smo postrožili uvjete pristupa internetu. Još uvijek nemamo problema, mada, nikad se ne zna šta mogu napravit hakeri. Za sada je sve uredu”.

Istakao je da Vijeće ministara BiH državnim službenicima nije blokiralo pristup Facebooku.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Izgrađeni Blok 8 TE Kakanj će imati veću snagu od planirane! Bitnija liderska pozicija EP od zdravlja stanovništva???

Radni vijek pogona Blokova 3 i 4 u TE Tuzla je istekao, ali oni još …