Naslovna / BiH / POLITIKA: Ugasio se SBB Bužim, Općinski odbor i 100 članova vratili Radončiću knjižice!

POLITIKA: Ugasio se SBB Bužim, Općinski odbor i 100 članova vratili Radončiću knjižice!

Savez za bolju budućnost (SBB) Bužim praktično više ne postoji. Kompletan Općinski odbor ove stranke sa općinskom vijećnicom dr. Indirom Bosnić i više od 100 aktivnih članova juče su napustili Radončićevu stranku nakon niza političkih promašaja koji su kulminirali suradnjom sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem u kantonalnim organima vlasti.

 Nedavno uvođenje povjereništva u SBB Bužim od strane Centrale SBB i instaliranje Agana Bunića, prebjega iz SDA i nekadašnjeg načelnika ove općine kao kadra SDA, ubrzalo je totalni raspad bužimskog SBB-a.

”Pravi Bužimljani nikada neće surađivati sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem. Mi čista srca i duše vraćamo Fahrudinu Radončiću stranačke knjižice i javno kažemo da smo kažnjeni jer smo se protivili koaliciji sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem. Projekat razvoja SBB Bužim na temeljima prihvatanja koalicione suradnje sa osuđenim ratnim zločincem i njegovim sljedbenicima u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) i u strukturama vlasti bio je nemoguća misija i nešto što nijedan pošteni, svjesni i savjesni Bužimljanin neće prihvatiti”, kaže Izudin Bosnić, doskorašnji prvi čovjek SBB Bužim i čovjek koji je 2016. na molbu Fahrudina Radončića ovu stranku „digao iz mrtvih“.

Bosnić dodaje kako Radončić kažnjava organizaciju koja je jedina udvostručila izborni rezultat u cijeloj BiH na općim izborima 2016. godine. Navodi i kako ga je Fahrudin Radončić prije uvođenja povjereništva molio da ostane i pomogne Aganu Buniću, ali ga je Bosnić „glat“ odbio.

”Radončić u svom pragmatizmu gdje su ljudi potrošna roba dozvoljava sebi da u Bužimu dadne stranku svojim najvećim političkim neprijateljima! Mi ne možemo dozvoliti ni Radončiću ni Buniću da blati porodicu i djela rahmetli generala Izeta Nanića. Ja ne želim biti u timu sa Aganom Bunićem koga smo pobijedili na prošlim izborima kada je bio član SDA i kandidat za načelnika općine, a koji sada gazi po svojima iz SDA isključivo iz karijerističkih ambicija”, objašnjava Bosnić.

On dalje naglašava manje poznatu činjenicu da su tadašnji članovi Kantonalnog odbora (KO) SBB USK Veladžić, Ičanović i on tražili, molili i kumili da se ne ide u koaliciju sa laburistima osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, ali zastupnici SBB u Skupštini USK i v.d. predsjednika KO SBB USK Azra Hadžić-Bećirspahić nisu prihvatili argumente Bužimljana. Čak je bio i usvojen zaključak KO SBB USK da se o tome izjasni Centrala SBB, ali odgovor nikada nije stigao, a pitanje je da li je pomenuti zaključak KO SDA USK uopće i stigao do Sarajeva.

Izvor: MojUSK

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Kubat Dženan predsjednik A-SDA Kakanj

U Kaknju održana izborna Skupština Općinske organizacije Stranke demokratske aktivnosti A-SDA Kakanj. Skupštini je prisustvovao …