Naslovna / BiH / Povjerenik KOSDA TK Amir Fazlić: O isključenju Mirsada Kukića odlučivat će Predsjedništva SDA

Povjerenik KOSDA TK Amir Fazlić: O isključenju Mirsada Kukića odlučivat će Predsjedništva SDA

U SDA Tuzlanskog kantona u toku je velika rekonstrukcija unutar stranačkih redova, nakon što su jučer ljudi odani Mirsadu Kukiću, uz pomoć zastupnika SBB-a smijenili Vladu TK. Sinoć se dogodila i eksplozija ispred diskoteke “QM” u Banovićima, čiji je vlasnik Mirsad Kukić, što je dovelo do uznemirenosti stanovništva ovog gradića.

Povjerenik u Kantonalnom odboru SDA TK Amir Fazlić za Faktor je rekao da ne zna može li se očekivati dodatna napetost, tokom uvođenja povjereništava u općinske odbore SDA u Banovićima, Sapni i Gradačcu.

– Povjereništva smo uveli u tri općinska odbora nakon što smo upozorili sve one koji su rušili Vladu TK. To je logičan korak. Senad Alić iz Sapne je kao predsjednik Skupštine TK sazvao sjednicu i njegova odgovornost je jasna, kao i Huseina Topčagića iz Gradačca, koji je, bez saglasnosti stranačkih organa, prihvatio poziciju ministra unutrašnjih poslova u novoj Vladi TK. Kada su u pitanju Banovići, tu je situacija jasna i povjerenik će biti smijenjeni premijer Bego Gutić – kaže Fazlić.

On je potvrdio da je Općinska organizacija SDA Banovići, pet minuta prije uvođenja povjereništva, iz stranke isključila Begu Gutića.

– On će se žaliti Sudu časti SDA i neće biti smetnji da preuzme funkciju povjerenika u Banovićima – objašnjava Fazlić.

Povjerenik KOSDA TK razjasnio je i situaciju oko isključenja iz stranke svih onih koji su učestvovali u rušenju Vlade TK, koja je imala podršku svih stranačakih organa.

– Niko još nije isključen. Ja sam kao povjerenik poslao zahtjeve općinskim organizacijama, koje će potom djelovati prema svima koji su glasali za smjenu Vlade TK i prema onima koji su se prihvatili ministarskih funkcija. Mirsad Kukić je potpredsjednik stranke i o njegovom isključenju će odlučivati Predsjedništvo SDA – zaključio je Fazlić.

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Inovacija Mašinskog fakulteta Sarajevo daje pravu sliku o kvaliteti zraka

Profesori i studenti Mašinskog fakulteta u Sarajevu, u okviru svog naučno-istraživačkog rada izradili su uređaje za …