Naslovna / BiH / Predramazanska manifestacija: “Moj ummete” počeo učenjem Kur'ana i dovom za šehide

Predramazanska manifestacija: “Moj ummete” počeo učenjem Kur'ana i dovom za šehide

Na ovom velikom koncertu duhovne muzike učestvovali su najbolji i najpoznatiji učači Kur'ana, solisti, horovi, orkestri ne samo iz BiH, nego i cijelog svijeta.

U programu učestvuju i hafizi Mensur Malkić, Sulejman Bugari, Aziz Alilij, Hamza Lavić, Burhan Šaban… Organizator manifestacije “Moj ummete” je Rijaset Islamske zajednice u BiH, a održava se pod visokim pokroviteljstvom reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Centralnoj predramazanskoj manifestaciji u Sarajevu večeras su prisustvovali i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunnar Wigemark, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te brojne druge ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života BiH.

(faktor.ba)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Izgrađeni Blok 8 TE Kakanj će imati veću snagu od planirane! Bitnija liderska pozicija EP od zdravlja stanovništva???

Radni vijek pogona Blokova 3 i 4 u TE Tuzla je istekao, ali oni još …