Naslovna / BiH / Radnici Hidrogradnje najavljuju rigoroznije poteze

Radnici Hidrogradnje najavljuju rigoroznije poteze

Bivši radnici firme “Hidrogradnje” iz Sarajeva danas kako su i najavili pred zgradom Vlade FBiH počeli su štrajk glađu zbog neisplaćenih plaća i nemogućnosti odlsaka u penziju zbog neuvezanog staža.

Radnici traže isplatu osam plata, otpremnine, te staž za 272 radnika, koji imaju uslove za penzionisanje. Traže sastanak s premijerom Fadilom Novalićem i poručuju da ne žele ništa tuđe već svoje zarađeno.

Radnici navode da očekuju da će ih primiti na razgovor u Vladu FBiH do 13 sati, a ukoliko se to ne dogodi, razmotriće dalje načine zahtjevanja ostvarenja svojih prava koji uključuju i štrajk glađu.

Kratkotrajno su bili i blokirali Alipašinu ulicu, i poručili da je ovo samo upozorenje.

Nakon što nisu dobili dozvolu policije da blokiraju magistralni put M-17, radnici su najavili da će preduzeti rigorozne mjere, koje podrazumijevaju blokadu puteva u KS.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Procurio video: Parlamentarac tražio seks da “namjesti” posao, kaže da se šalio

Video na kojem Admir Hadžipašić iz Cazina, delegat Doma naroda u Parlamentu FBiH i generalni …