Naslovna / BiH / Šta se događa u Parlamentu sa Zakonom o izbornim jedinicama???

Šta se događa u Parlamentu sa Zakonom o izbornim jedinicama???

Prema nezvaničnim infoomacijama o kojima se govori u Parlamentu FBiH, navodno se razmatra smjena Drage Puzigaće, dopredsjedavajućeg ovog Doma, zbog toga što je navodno potpisao zahtjev predsjedavajuće Lidije Bradare da se Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH proglasi destruktivnim po vitalni nacionalni interes.

O cijelom slučaju danas se novinarima jedino obratio potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović koji je kazao:

Suština tog problema jeste kada se spominjala nekada davno, 2015. godine, moja smjena, ja sam kazao i danas dan stojim iza toga, da nikada neću podnijeti ostavku iz mnogo razloga a jedan od tih je i što neću dozvoliti ulazak SNSD-a u vlast. Nažalost, SDA, HDZ i SBB su dozvolili ulazak SNSD-a izborom Drage Puzigaća”, rekao je on i dodao:

”Tada sam skrenuo pažnju da bi to mogao biti veliki problem i danas se potvrđuje da to jeste problem za funkcionisanje FBiH jer njegovim potpisom gospodin Puzigaća je kao član SNSD, stranke koja se samo deklarativno zalaže za zaštitu srpskog naroda, rekao da je ugrožen nacionalni interes Hrvata, odnosno HDZ-a, a ne dozvoljava da se Prijedlogom zakona izvrši popuna Kluba Srba. Delegati iz SDA i SBB-a žele da usvoje zakon, a istovremeno su prije dvije godine izabrali čovjeka koji će rušiti ustavnost entiteta FBiH kada mu se ukaže prilika, što je danas i pokazao”, poručio je on.

Još uvijek nije poznato šta će se dešavati jer je sala za sjednice Parlamenta već odavno prazna. Puzigaća nije htio komentarisati navode medija i napustio je salu.