Naslovna / BiH / Vlada RS prihvatila saudijsku donaciju od milion eura za povratnike u Srebrenicu

Vlada RS prihvatila saudijsku donaciju od milion eura za povratnike u Srebrenicu

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o prihvatanju donatorskih sredstava Saudijske Arabije za finansiranje projekta obnove određenog broja kuća povratnika u Srebrenicu i projekta ekonomske podrške, čija ukupna vrijednost iznosi milion eura.

b_161027101

Cilj je doprinos rješavanju problema izbjeglica i raseljenih lica, povratnika, obnovom i rekonstrukcijom određenog broja kuća i ekonomskom podrškom povratku na području Srebrenice, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada se upoznala i sa informacijom o načinu utroška sredstava za predškolski program pripreme djece pred polazak u školu ove godine u Republici Srpskoj finansiranog sa 239.880 KM, koje je obezbijedila Vlada Srpske.

U predškolski program za djecu u godini pred polazak u školu ove godine bilo je uključeno 4.478 ili 43,9 posto od ukupnog broja djece koja su u septembru krenula u prvi razred, i taj procenat je veći od prošlogodišnjeg, koji je iznosio 37 posto.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Obilježavanje 75. godišnjice Bitke za ranjenike u Jablanici okupilo antifašiste iz cijele regije

Jugoslovenske zastave, pionirske kape i marame, te brojni simboli antifašizma danas su preplavili maleni gradić …