Naslovna / Biznis / BiH dobija novi vjetropark s 18 turbina

BiH dobija novi vjetropark s 18 turbina

Kompanija Siemens Gamesa saopštila je danas da je potpisala ugovor sa bh. kompanijom F.L. Wind, za isporuku vjetro-turbina kapaciteta 36 MW za vjetropark Jelovača u Tomislavgradu.

“Sporazum uključuje isporuku i instalaciju 18 turbina G97-2.0 MW za vjetropark Jelovača u sjevernom dijelu Bosne i Hecegovine”, naveli su iz Siemensa.

Siemens Gamesa angažovana je da upravlja i održava ovaj vjetropark pet godina, počevši od kraja ove godine.

Ovaj projekt će doprinijeti naporima da se poveća proizvodnja energije iz obnovljivih izvora.

Ovo je drugi projekt kompanije u BiH i deseti na Zapanom Balkanu. Od kako je ušla na tržište Zapadnog Balkana, Siemens Gamesa je primila narudžbe iz Hrvatske, Makedonije i BiH za isporuku 116 vjetro-turbina ukupnog kapaciteta 285 MW.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Skupština dioničara TC KAKANJ: „Tvornica cementa Kakanj je nastavila niz uspješnih poslovnih godina,“ kazao je direktor kompanije Branimir Muidža

Skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj U Kaknju je 26.4.2018, održana Skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj …