Naslovna / Crna hronika / Pretresi i hapšenja zbog nezakonite sječe šume u ZDK-u: Među privedenim i predsjednik OO SDA Vareš

Pretresi i hapšenja zbog nezakonite sječe šume u ZDK-u: Među privedenim i predsjednik OO SDA Vareš

Privedeno šest osoba – uposlenika JP ŠPD-ZDK d.o.o. Zavidovići, Kantonalne uprave za šumarstvo i vlasnik privatnog obrta za obradu drveta.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom, sproveli opsežnu istragu s ciljem prikupljanja dokaza, procesuiranja osoba koje su djelovale organizovano i koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlašćenja, krivotvorenje isprave, primanje dara i drugih oblika koristi, te šumska krađa, te priveli šest osoba iz Vareša, odnosno Olova.

Kako saznajemo, radi se o Kenanu Kamenjašu (1980), Džaferu Zubači (1963), Jasmin Numanović (1967), Adem Rapić (1970), Mehmed Mahmutović (1973) i Edin Ibrišimović (1977).

Kamenjaš je predsjednik OO SDA Vareš, predsjedavajući OV Vareš i Upravnik u JP Šumarija Vareš.

– U nastavku ove istrage, policija je jučer na području Vareša obavila pretrese s ciljem prikupljanja dokaza koji će biti korišteni u daljnjem postupku, te privela osumnjičene – uposlenike JP ŠPD-ZDK d.o.o. Zavidovići, Kantonalne uprave za šumarstvo i vlasnika privatnog obrta za obradu drveta, a koji se teretee da su kao članovi organizovane grupe počinili navedena krivična djela, i to u vezi s nezakonitom sječom i eksploatacijom šume. Na taj način su, kako sa sumnja, sebi i drugim osobama pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist a kantonalnom budžetu nanijeli veliku štetu, koja će biti precizno utvrđena naknadnim vještačenjima, saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Građani, službe na nogama, kakanjac nestao na Ponijerima, u toku potraga!

VAŽNO! VAŽNO! VAŽNO! Nestao mladić na Ponijerima Policijskoj stanici Kakanj prijavljen je nestanak jedne osobe …