Naslovna / Kakanj / Adnan Ibrahimspahić (SDA) inicirao pokretanje aktivnosti u cilju izgradnje podvožnjaka Željeznička stanica

Adnan Ibrahimspahić (SDA) inicirao pokretanje aktivnosti u cilju izgradnje podvožnjaka Željeznička stanica

Vijećnik Adnan Ibrahimspahić (SDA): je prošlu sjednicu OV Kakanj podnio dvije vijećničke inicijative.

Prva da se pokrenu aktivnosti na zaključenju sporazuma sa JP „Željeznice“ FBiH u vezi izgradnje podvožnjaka ispod željezničke pruge na lokalitetu Željezničke stanice Kakanj. Obzirom da je Strategijom razvoja Općine Kakanj planirana izgradnja ovog podvožnjaka uz koordinirane aktivnosti sa JP „Željeznice“ FBiH, potrebno je iste pokrenuti radi rješavanja pitanja finansiranja, načina izvođenja radova, izbora izvođaća radova i sl.

Naime, informacije radi ovdje se radi o višedecenijskom problemu i neadekvatnom prelazu prema radu za oko 2.500 mještana iz podružnica MZ Doboj III, Željeznička stanica, Bićer i mnogih drugih obližnjih naselja. O ovom problemu se pričalo dugo ali nikad ništa konkretno, međutim ev vidimo da ima i onih koji na svojstven način prate i brinu o problemima mještana, djece, mladih i penzionera da se neki od navedenih problema počnu rješavati.

U ovom video materijalu kojeg objavljujemo možete pogledati sa kakvim se prelazom susreću djeca i mladi pri odlasku u grad.

Pružni prelaz na relaciji MZ Doboj 3, Željeznička stanica – Kakanj (višedecenijski problem) za oko 2,500 mještana, učenika, djece, studenata i mladih kojima je ovo jedini svakodnevni prilaz gradu. Koliko je opasan procijenite i sami…

Posted by Kakanj Info on Tuesday, May 28, 2019

Druga inicijativa je da se izvrši kategorizacija puta kroz naselje Malješ, odnosno da se pokrenu aktivnosti da navedeni put dobije javni status, kako bi održavanje puta preuzela Općina Kakanj.

Navedeni put je u posjedu „Hidrogradnja“ d.d. Sarajevo, ali isti koriste mještani ovog naseljenog mjesta. Predmetni put je u katastrofalnom stanju, a obzirom na njegov pravni status Općina nema nadležnost nad njegovim upravljanjem i održavanjem.