Naslovna / Ekskluzivno / Aldin Šljivo, Eldin Mioč, ili utrka među još 3 kandidata za načelnika u Kaknju?!

Aldin Šljivo, Eldin Mioč, ili utrka među još 3 kandidata za načelnika u Kaknju?!

Prijevremeni izbori za gradonačelnike/načelnike devet gradova/opština u BiH biće održani 17. februara naredne godine, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

CIK je donio odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike Kaknja, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca, Bužima, Domaljevca/Šamca, Drvara, i Ribnika.

Prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata podnose se CIK-u najkasnije u roku od sedam dana od dana raspisivanja izbora, odnosno od 11. do 17. decembra do 16.00 časova.

Kao što je u Kaknju poznato dosadašnji načelnik Nermin Mandra (SDA) na proteklim Općim izborima osvojio je mandat zastupnika u Državnom parlamentu, a nakon izglasavanja OV Kakanj poziciju v.d načelnika obnaša Aldin Šljivo.

Kako sada stvari stoje i prema našim saznanjima iz prve ruke u Kaknju će se voditi borba između više kandidata.

Prema potvrdama koje smo dobili do sada su to kandidati Aldin Šljivo (SDA) i Eldin Mioč (SDP), s tim da je najavljeno da će Mioč vjerovatno biti kandidat više stranaka okupljenih oko BH Bloka, bar tako stoji na FB Pageu posebno kreiranom za predstojeće prijevremene izbore u Kaknju, međutim ovo dana kruže informacije da su tri stranke odustale od podrške i da će ponuditi neku svoju opciju.

 

Stranica podrške BH BLOK-u je prije nekoliko dana objavila za jedan Kakanj, za jednog načelnika. Pozovimo sve građane i građanke da vratimo Kakanj čovjeku i da se naš građanski glas digne samo za jednog kandidata za načelnika.

Za jedan Kakanj, za jednog načelnika.

Još uvijek nije zvanično i nije potvrđeno da li sve pobrojane stranke podržavaju kandidaturu zajedničkog SDP kandidata Eldina Mioča, kao što nema ni zvanične informacije o kandidaturi SDA kandidata Aldina Šljive, ali je jedno sigurno da su izbori za kakanjskog načelnika neminovni i da ćemo narednih dana imati zvanične informacije kada su u pitanju konačna imena kandidata za ovu poziciju.

(info)