Naslovna / Kakanj / Ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH ozbiljno pohvalio rad kakanjskih službi

Ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH ozbiljno pohvalio rad kakanjskih službi

U četvrtak 22.marta 2018.godine Kakanj je posjetio ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH. Posjeta Kaknju je počela sastankom u uredu načelnika Općine Kakanj sa načelnikom Nerminom Mandrom i predsjedavajućim Općinskog vijeća Kakanj Slavenom Katičićem.

Nakon sastanka u uredu načelnika, upriličen je obilazak općinskih službi, a nakon toga u velikoj sali Doma kulture u Kaknju je upriličena debata pod nazivom “EU u posjeti lokalnim zajednicama”. Domaćin ove debate koja je organizirana u okviru projekta “Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“ je Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH.

“Kakanj je jako dobar izbor za lokaciju za jedno od ovakvih dešavanja zato što ima dobre javne službe. Upravo sam završio sastanak sa načelnikom koji mi je govorio koliko se pažnje u ovoj općini pridaje socijalnim sadržajima. Svrha ovog projekta je da što više razgovaramo sa ljudima u različitim gradovima u BiH, da čujemo od njih kako oni vide Bosnu i Hercegovinu u Evropskoj uniji, šta misle da će im Evropska unija donijeti, šta očekuju da im EU donese”, rekao je ambasador Wigemark.

Zabilježeno tokom posjete Kaknju

Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR) pokrenula je projekt “Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“ u okviru kojeg će posjetiti 15 lokalnih zajednica u BiH, te održati javne debate o ulozi lokalne zajednice te izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

Debata će okupiti više od 100 poduzetnika, predstavnike javne uprave, javnih preduzeća i organizacija civilnog društva te poljoprivrednike, mlade i stručnjake za ekonomski i održivi razvoj lokalnih zajednica.

Namjera je da se otvorenim dijalogom skrene pažnja na važnost lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija, te da se prepoznaju nove mogućnosti za unapređenje socio-ekonomskog i održivog razvoja na lokalnom nivou.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Kakanjke će TRENINIRATI NA OTVORENOM SA ATRAKTIVNOM LEJLOM ŠEBIĆ

Obavještavamo dame i sve zaljubljenice u fitness da će se u sklopu Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski …