Naslovna / Kakanj / Donacija za džamiju u Kraljevoj Sutjesci i Franjevačkom samostanu: Načelnik Općine Centar u uposjeti našem gradu

Donacija za džamiju u Kraljevoj Sutjesci i Franjevačkom samostanu: Načelnik Općine Centar u uposjeti našem gradu

Srijeda, 31.maj 2017.godine: Gost u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre danas je bio načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić. Povod za posjetu bilo je uručenje novčane donacije Općine Centar za džamiju sultana Mehmeda II El-Fatiha (4.000 KM) i Franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci (4.000 KM).

Ovaj primjer svjedoči o lijepoj praksi Općine Centar u smislu pokazivanja istinskog ljudskog osjećaja za nacionalne spomenike i kulturno-historijsko naslijeđe širom BiH i ljude koji žive van okvira ove sarajevske općine. Podsjetimo, Općina Centar je Kaknju pomogla i u maju 2014.godine, u vrijeme velikih poplava i klizišta, kada je donirano 10.000 KM.

Zabilježeno na sastanku u uredu načelnika

Ovakvu praksu njeguje i Općina Kakanj. Jedan od primjera takve prakse zabilježen je u februaru 2016.godine kada je povratnicima na području Foče uručena skromna pomoć Općine Kakanj u obliku poljoprivrednih mehaniziranih alata koje će međusobno dijeliti i zajednički koristiti više povratničkih porodica.

 

Februar 2016.godine, povratnicima uručena skromna pomoć u znak podrške i solidarnosti kakanjskog naroda

 

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Porodica Anesa Begića – Za sada dovoljna moralna podrška koju nam dajete!

Hvala svim dobrim ljudima za moralnu i svaku drugu vrstu pomoći, u proteklom periodu nije …