Naslovna / Kakanj / FOTO: Stranka za BiH u Kaknju ima podršku-Masovna posjećenost skupovima, velika podrška dr. Tursumu

FOTO: Stranka za BiH u Kaknju ima podršku-Masovna posjećenost skupovima, velika podrška dr. Tursumu

Kandidati SBIH su ovih dana sa svojim Izbornim platformama su uveliko primjetni po mjesnim skupovima na području Općine Kakanj a koji su veoma posjećeni.

Najvaljen je i CENTRALNI skup sa sloganom “KAKANJSKI PROBOJ” Stranke za BiH i njenih kandidata koji je planiran u Sportskoj dvorani, naredne sedmice u četvrtak 4. oktobra tekuće godine.

Kakanjska OO Stranka za Bosnu i Hercegovinu je do sada održala tri mjesna predizborna skupa.

Naime, masovna posjećenost građana je pokazala i ukazala da se SBIH s ovim kadrom vraća na “staru slavu” SBIH kakva je nekad bila a to su pokazali predizborni skupovi u Tršću, Doboju  i Kučićima.

Kandidati, aktivisti, volonteri i simpatizeri SBIH uspjeli su aktivirati mnoge aktivnosti uz neposredni kontak kandidata po Mjesnim odborima.

Kako kažu iz SBIH, Kakanjski PROBOJ SBIH je još planiran u Bukovlju, Brnjicu, Slapnici,a Centralni događaj je zakazan za četvrtak 04.oktobra 2018.godine u Sportskoj dvorani KAKANJ.

Iz Izbornog štaba SBIH su zadovoljni informacijama sa terena, podrškom građana a posebno je primjetna podrška Doktoru Mirsadu Tursumu kao nosiocu liste za Federalni Parlament FBIH. 

Na održanim mjesnim skupovima predstavljeni su kandidati Općinskog savjeta Stranke za BiH Kakanj.

Sve kandidate SBIH možete vidjeti na našem baneru SBIH, video materijalima kao i na platformama portala.

                                                               

ZA PARLAMENT FBIH:

Dr. Mirsad Tursum, ratni doktor, borac, kakanjac koji radi za svoj grad i redovno se brine o svojim građanima

Dr. Mirsad Tursum, rođen je u Kaknju 1960. godine, Medicinski fakultet završio je u Sarajevu, specijalista je neurologije i psihijatrije, obiteljske i sportske medicine.

Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu završio je zdravstveni menadžement, posjeduje niz certifikata kao i priznanja za svoj rad.

Kako kaže jedno od najdražih mu je Grb Općine Kakanj, koji mu je dodijeljen za razvoj zdravstva i doprinos i podršku u razvoju sporta na prostoru općine Kakanj.

“Kakanj je moj rodni grad. Grad u kojem sam odrastao, školovao se i sve lijepo veže me za moj grad i ljude koji ovdje žive. Imao sam ranije dosta ponuda za posao u drugim gradovima, ali moj izbor je uvijek bio Kakanj.

Želja mi je da uradim što više dobrog za svoj grad i Kakanjce,- kazao nam je dr. Tursum. Porodica je, kaže dr. Tursum, temelj svemu-uspjehu, sreći i zadovoljstvu, te sa ponosom ističe da je oženjen, da ima sina koji ide očevim stopama”

Dr, Mirsad Tursum je čovjek koji je proteklih godina uradio mnogo na osavremenjavanju kakanjskog Doma zdravlja, na pronalasku donatora, investitora, utopljavanju, renoviranju, otvaranja novih radnih mjesta, infrastrukturnim projektima, grijanju, brigu o pacijentima, efikasnijem radu službi, redovnoj plati, pomaže bolesne, bavi se i humanitarnim radom.

Osim toga uvijek je bio podrška SBIH gdje je aktivan i kao vijećnik te svojim idejama, prijedlozima, kritikama, pohvalama, angažmanom i projektima pomaže mnogo u kreiranju političkog života u Kaknju.

Ukratko, dr. Tursuma kao običnog čovjeka iz naroda mnogi vole, imaju povjerenje u njeg i poštuju a to najbolje znaju njegovi kakanjci.

MIRSAD TURSUM je kandidat SBIH za PARLAMENT FBIH BROJ 1.