Naslovna / Biznis / Ivo i Jagoda Andrić, naši vrijedni sugrađani koji imaju registriranu farmu pilića

Ivo i Jagoda Andrić, naši vrijedni sugrađani koji imaju registriranu farmu pilića

 

maxresdefault

p1110832

Ivo i Jagoda Andrić, mještani Gornjeg Banjevca, su naši vrijedni sugrađani čija poduzetnička inicijativa može poslužiti kao primjer kako se radom, zalaganjem i trudom može, uz pomoć općinskih i drugih podsticaja, osigurati egzistencija.

Ivo i Jagoda imaju farmu pilića, a nedavno je Jagoda ostvarila pravo na općinska podsticajna sredstva u okviru projekta “Proširi svoj posao u Kaknju”. Iznos podsticaja je 7.020,00 KM, od tog iznosa korisnici obezbjeđuju 1.053,00 KM, a preostali dio Općina Kakanj. Ova podsticajna sredstva Ivo i Jagoda su iskoristili  za nabavku novih pilića čime je proširena njihova poduzetnička djelatnost.

“Imamo registriranu farmu. Zahvaljujemo se svima na odobrenim sredstvima koja će nam vrlo dobro doći za proširenje farme i kupovinu novih pilića”, rekla je u izjavi za medije Jagoda Andrić.

Ovaj primjer poduzetničkog duha razbija uobičajene floskule kako se ništa ne isplati raditi, kako treba čekati na posao u nekoj velikoj firmi, a u međuvremenu kriviti sve i svakoga za svoju sudbinu, te konstantno živjeti u zabludi kako je vlastita poslovna inicijativa osuđena na propast.

Ivo i Jagoda nisu čekali, kao značajan broj drugih nezaposlenih osoba, da neko drugi osmisli čime bi se oni bavili i na koji način bi pomogli sebi i svojoj porodici. Oni su odbacili uobičajene floskule kako je za sve probleme kriva država, općina ili neko treći. 

Ovi primjeri ruše i floskule kako Općina treba graditi fabrike i zapošljavati što nema nikakvog realnog osnova, dakle to nije moguće u današnjem društveno-političkom sistemu ni finansijski ni zakonski. Općina stvara preduslove i pomaže pokretanje vlastitog biznisa, te osigurava pogodnosti za investitore.

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

ŠPEKULACIJE: Govori se da bi Emin Hadžić mogao biti otet ili da se od nekog krije!?

Dok se već sedmi dan traga za mladićem El-Eminom Hadžićem (22) na Ponijerima kod Kaknja, …