Naslovna / Kakanj / Maturantica Lejan iz Kaknja umjesto maturske haljine novac donirala djeci oboljeloj od raka

Maturantica Lejan iz Kaknja umjesto maturske haljine novac donirala djeci oboljeloj od raka

Ponosno ustati i reći kakvo, dobro i razumno dijete roditelj može odgojiti. Primjer je Lejan, maturant Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju.

“Kao i svaki roditelj, čije je dijete maturant, dali smo novac kako bi si kupila svečanu graderobu za matursku noć. Nakon dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da djeci koja se liječe od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć”, za naš portal izjavili su njeni roditelji.

“Naravno, kao roditelj smo je podržali, sretni i ponosni jer smo vidjeli plod našeg dugogodišnjeg odgoja. Na maturu je otišla u farmericama i majici”, dodali su ponosni kakanjski roditrelji.

Mi samo možemo reći jedno je sigurno da nema ovakvih, humanih ljudi, mnogobrojna djeca danas ne bi imala šansu za život. S toga molite Boga da ne budete s druge strane priče. Lejan je unikatan primjer kako bi se trebala djeca solidarisati i pomagati jedni drugima a vidjeli smo i nedavno primjer druge kakanjske djece koji su priredili program za svog druga vršnjaka. Ovi roditelji mogu biti ponosni na svoje dijete i zasigurno poštovati njen lični izbor i intelekt a ko i nebi!

Hvala ti Lejan na primjeru i od redakcije portala Kakanjinfo i ponosni smo na tebe u ime cijele kakanjske javnosti!

Kakanjinfo.com 

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Porodica Anesa Begića – Za sada dovoljna moralna podrška koju nam dajete!

Hvala svim dobrim ljudima za moralnu i svaku drugu vrstu pomoći, u proteklom periodu nije …