Naslovna / Kakanj / Mirsad Kadić – Zlatna značka je najveće moguće priznanje koje sam mogao dobiti od Univerziteta u Sarajevu

Mirsad Kadić – Zlatna značka je najveće moguće priznanje koje sam mogao dobiti od Univerziteta u Sarajevu

Svim završenim studentima prvog, drugog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija diplome su uručene 7.decembra 2019.godine u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“, a na svečanosti su 192 studenta dobila posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u SarajevuSrebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu. Na prvom ciklusu studija 37 diplomanata je odlikovano Zlatnom značkom, najvišim priznanjem Univerziteta u Sarajevu, Srebrenom značkom je odlikovan 81 diplomant, a Povelju Univerziteta u Sarajevu dobilo je 5 diplomanata. Među studentima drugog ciklusa studija 16 magistranta odlikovano je Zlatnom značkom, 35 Srebrenom značkom i 3 Poveljom Univerziteta u Sarajevu
U integriranom studijskom programu I i II ciklusa 3 studenta odlikovana su Zlatnom značkom i 12 studenata Srebrenom značkom.

Posebno nam je zadovoljstvo i čast istaknuti da su među 192 najuspješnija magistranta i diplomanta I i II ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa i bivši kakanjski gimnazijalci.


1. Mirsad Kadić – Zlatna značka UNSA sa prosjekom 9,51 (integrirani studij Stomatološkog fakulteta)


Pitali smo ih šta za njih znači ova vrijedna nagrad a kao i sam period studiranja?

Mirsad Kadić – Zlatna značka je najveće moguće priznanje koje sam mogao dobiti od Univerziteta u Sarajevu„Rođen sam ‘95 godine u Kaknju te nikada nisam mijenjao mjesto prebivališta. Završio sam matematički smjer u Gimnaziji ”Muhsin Rizvić” u Kaknju te prirodni smjer u gimnaziji Srednjoškolskog centra Hadžići.

Nakon toga, 2013.godine, upisujem šestogodišnji studij Stomatološkog fakulteta sa klinikama u Sarajevu, a ove godine sam upisao treći ciklus-doktorski studij na istom fakultetu. Biti među najboljima te priznanja i nagrade koje sam dobivao kao rezultat svog truda i rada pa sa te distance ne mogu procijeniti koliko je bilo teško sve to ostvariti, ali sam naravno zahvalan što se to prepoznalo.

Zlatna značka je najveće moguće priznanje koje sam mogao dobiti od Univerziteta u Sarajevu, a u odnosu na dosadašnja priznanja ocjenjuje najduži period mog truda i rada (šest godina)  pa je zbog toga za mene veoma posebno. Naravno, pored ućešća sam obavljao različite funkcije od kojih bih izdvojio u Svjetskoj studentskoj stomatološkoj asocijaciji kao i član Savjeta za nauku i umjetnost Univerziteta u Sarajevu.

Trenutno sam član Upravnog odbora UNSA kao i predsjednik 66. Svjetskog studentskog stomatološkog kongresa. U narednom periodu u planu je da se posvetim  struci i trećem ciklusu-doktorskom studiju kao i potruditi se da pomenuti kongres prođe uspješno i na svjetskom nivou“, izjavio je Kadić