Naslovna / Kakanj / Na sjednici DF-a ZDK – kakanjac Sedmedin Amiđić izabran za potpredsjednika

Na sjednici DF-a ZDK – kakanjac Sedmedin Amiđić izabran za potpredsjednika

KONSTITUISAN KANTONALNI ODBOR DF ZDK
U ponedjeljak (19.03.2018.godine), u prostorijama DF Zenica u Zenici održana je radno-svečana konstituirajuća sjednica Kantonalnog odbora demokratske fronte ZDK.


Konstituiranjem Kantonalnog odbora okončana je planska aktivnost provođenja unutarstranačkih izbora na svim nivoima organizovanja u okviru kantonalne organizacije.

Izborom rukovodstava stranke od Mjesnih do Kantonalnog odbora okončana je prva faza pripreme stranke za predstojeće opšte izbore, koja podrazumjeva osiguranje organizacijskih i infrastrukturnih uslova za snažno predstavljanje i promociju stranačkih programa i najneposredniju komunikaciju sa građanima. 

Sjednici su pored članova Kantonalnog odbora prisustvovali svi predsjednici općinskih odbora DF u općinama ZDK, kao i članovi Predsjedništva, te predstavnici u tijelima zakonodavne vlasti na svim nivoima iz kantonalne organizacije DF ZDK.


Predsjednica KO, je svim izabranim članovima odbora ujedno čestitala na odlučnosti i hrabrosti da se uhvate u koštac sa mnogobrojnim obavezama koje ih očekuju i koje su sastavni dio aktivnosti na planu stvaranja jake demokratske fronte.

Nakon potpisivanja Izjava o kodexu ponašanja članova Kantonalnog odbora, te usvajanja Poslovnika o radu Kantonalnog odbora, izabrano je predsjedništvo KO, te tri potpredsjednika.

Za potpredsjednike KO izabrani su Hajrudin Žilić iz Olova, Dr. Harun Drljević iz Zenice, te Sedmedin Amiđić iz Kaknja. Usvojene su Odluke o formiranju stručnih savjeta, Plan obilazaka OO i drugi operativni dokumenti.

Na prijedlog OO Kakanj prihvaćena je inicijativa za organizaciju obilježavanja godišnjice formiranja stranke, na Kantonalnom nivou, koja će se desiti u prvoj polovini aprila.

Npomenut ćemo da je Amiđić na proteklim izborima glasovima birača izabran za vijećnika OV Kakanj ispred DF-a Kakanj i jedan je od aktivnijih vijećnika u Kaknju sa niz inicijativa i prijedloga.

KAKANJINFO.COM

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Kakanjke će TRENINIRATI NA OTVORENOM SA ATRAKTIVNOM LEJLOM ŠEBIĆ

Obavještavamo dame i sve zaljubljenice u fitness da će se u sklopu Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski …