Naslovna / Kakanj / Na XX federalnom takmičenju iz poznavanja prve pomoći ekipa iz Kaknja osvojila treće mjesto i plasman na državno takmičenje

Na XX federalnom takmičenju iz poznavanja prve pomoći ekipa iz Kaknja osvojila treće mjesto i plasman na državno takmičenje

U subotu 20.maja 2017.godine, u organizaciji Crvenog križa Federacije BiH, u Kiseljaku  je održano jubilarno XX federalno takmičenje iz poznavanja prve pomoći. Kakanj i kakanjsku općinsku organizaciju Crvenog križa predstavljala je u kategoriji podmlatka, kao pobjednik kantonalnog takmičenja, ekipa iz Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“.

U veoma jakoj konkurenciji i uz veoma zahtjevne zadatke, naša ekipa je pokazala visok nivo spremnosti  i vještine, te je osvojila treće mjesto i tako se treću godinu u kontinuitetu plasirala na državno takmičenje.

Ovo je veliki uspjeh za ekipu, za naš grad i naš kanton. Čestitamo našoj ekipi i njihovom nastavniku-instruktoru Nerminu Mrkonjiću.

Očekujemo dobre rezultate i na državnom takmičenju na kojem učestvuju tri prvoplasirane ekipe iz F BiH, te ekipe iz Republike Srpske.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Porodica Anesa Begića – Za sada dovoljna moralna podrška koju nam dajete!

Hvala svim dobrim ljudima za moralnu i svaku drugu vrstu pomoći, u proteklom periodu nije …