Naslovna / Kakanj / Načelnik Aldin Šljivo prvačićima čestitao početak škole i uručio besplatne udžbenike

Načelnik Aldin Šljivo prvačićima čestitao početak škole i uručio besplatne udžbenike

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo danas obilazi kakanjske centralne osnovne škole kako bi svim učenicima, a posebno prvačićima, čestitao početak nove školske godine, te kako bi đacima prvacima dodijelio besplatne udžbenike koji su dar Općine Kakanj, brenda “Moj san” i Izdavačke kuće “Vrijeme”.

Plan je bio da se i svi prvačići iz područnih škola okupe u centralnim školama, no neke škole nisu organizovale centralna obilježavanja početka nove školske godine, tako da načelnik nije bio u prilici da neposredno pozdravi sve prvačiće.

Stoga, ovom prilikom načelnik svim prvačićima upućuje želje za uspješan početak školske godine, uz poruku da su prema njihovim školama upućeni lijepi darovi – udžbenici.

“Dragi učenici i učenice,

neka vam i u novoj školskoj godini dobrota, prijateljstvo, druženje, ljubav i poštenje budu jednako važni predmeti kao matematika, geografija, historija, hemija…

Radujem se svakoj vašoj odličnoj ocjeni koja će biti ubilježena u školske dnevnike, svakom novom naučenom stihu, šarenom crtežu, uspješno riješenom matematičkom zadatku… Želim da vas tokom školske godine prati beskrajna sreća, da tablica množenja bude kao najljepša pjesma, da književnost bude nadahnuće, a geografija uživanje u ljepoti planete…

Posebnu čestitku upućujem prvačićima koji su moja posebna radost. Želim da sa prvih školskih časova ponesu lijepe utiske.

Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesori i profesorice, sa željom da vas ovo teško vrijeme ne obeshrabri u vašoj plemenitoj odgojno-obrazovnoj misiji, i vama srdačno čestitam početak nove školske godine.

Čestitam i vama cijenjeni roditelji sa željom da se ispune sva vaša očekivanja i sve vaše nade sa kojima ispraćate svoju djecu u školu”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.