Naslovna / Biznis / NAJAVA: PRVA Godišnjica salona “Walls&Floors by Trgošped”, (prisjetimo se svečanog otvaranja 2018.g)

NAJAVA: PRVA Godišnjica salona “Walls&Floors by Trgošped”, (prisjetimo se svečanog otvaranja 2018.g)

DA SE PRSJETIMO KAKO JE TO BILO 2018.godine NA OTVARANJU salona “Walls&Floors by Trgošped”

Predstavljamo novootvoreni showroom “Walls&Floors by Trgošped”

Svečanim otvaranjem Showrooma “Walls&Floors by Trgošped” u Bosni i Hercegovini je kreiran savremeni izložbeni prostor, te omogućen novi pristup i kvalitetnije usluge klijentima u opremanju prostora sanitarnom opremom, keramičkim i drvenim oblogama.

Prisutnima se obratila Azra Zaimović Habibović, rukovodilac poslovnice koja je izrazila izuzetno zadovoljstvo i radost koju firma Trgošped želi da podijeli sa svojim sugrađanima i gostima i predstavi program proizvoda koji će uveliko olakšati i osigurati visok nivo kvaliteta klijentima u opremanju prostora.

„Željeli smo na jedan drugačiji i inovativan način predstaviti kolekcije keramike, laminata, parketa i sanitarija, nudeći gotove ideje i rješenja. Osim mogućnosti izrade 3D vizualizacija unutar same kuće, našim klijentima željeli smo omogućiti i da odmah, u salonu, mogu vidjeti kako može izgledati njihovo rješenje.“ – kazala je.

U 800m2 izložbenog salona predstavljene su najnovije kolekcije različitih stilova uređenja, te ponuđena neka od rješenja za probleme koje bi mogli imati klijenti kod renoviranja ili gradnje, a koja su prilagođena domaćem potrošaču.

Arhitekta Sead Hadžibeganović iz projektnog biroa Arhitekt d.o.o., koji je prema riječima rukovodilaca Trgošpeda zaslužan za maksimalnu funkcionalnost, eleganciju i nadasve fenomenalan dizajn objekta i okruženja, kazao je kako mu je bila velika čast i zadovoljstvo raditi na ovom velikom projektu za BiH, koji je podrazumijevao kompletan total-dizajn showrooma za keramičke i drvene obloge za enterijer. Istaknuo je kako se radi o materijalima koji su uvozni, uglavnom iz Italije i Španije, a koji su predstavljeni od strane svih renomiranih proizvođača koji su lideri na tom tržištu, kako u EU, tako i cijelom svijetu. Također, naglasio je kako showroom donosi brojne novitete, nudeći keramiku dimenzija 3m x1,5m, debljine 6mm, što je veliki hit u enterijerima trenutno, te da je prednost ovih materijala izuzetno raznovrstan dizajn, tako da se za svakog od klijenata može naći nešto po želji.

O samoj ideji, projektovanju i izgradnji showrooma, kazao je: „Pokušali smo uklopiti kompletnu priču sa tim materijalima, oživjeti ovaj prostor, dati mu duh i život, kako bi klijenti mogli da dožive šta bi njih moglo čekati u njihovim domovima. Projekat je u globalu bio velik, jer je obuhvatao prostor od 800m2 koji je bio zatečen u roh-bau stanju i mi smo imali zadatak da obradimo kompletne plohe poda, zida i plafona kako bi enterijer kompletirali i pripremili za klijente. Sam proces trajao je šest mjeseci, bilo je u nekim trenucima i iscrpljujuće, jer smo željeli da sve bude perferktno urađeno, što smo, vjerujem i uspjeli na kraju.“

Također, u razgovoru sa našim sugovornicima, naglašeno je kako očekuju da ovaj prostor bude magnet oko kojeg će se okupljati svi arhitekti i stručnjaci koji će koristiti ove prostorije i dovoditi svoje klijente iz cijele BiH i tako ove materijale pokušati implementirati u svoje projekte, impresionirajući svoje klijente sa svim novitetima.

„Zbog toga sam ubijeđen da će ovaj prostor da živi i da bude aktivan.“ – kazao je Hadžibeganović.

Svoje zadovoljstvo i zahvalnost na velikom odazivu za svečano otvaranje showrooma, prijateljima kuće, arhitektima i investitorima izrazila je i Nermana Hasagić, arhitektica Trgošpeda, te istaknula: „već sada imamo nešto novo, što nema u regionu, želimo da budemo drugačiji, da imamo svoj trade-mark. Nudimo kompletnu sanitarnu opremu, keramiku u XL formatu što je nešto novo za naše tržište, te nudimo visoki nivo usluge i kvalitete, i zbog toga smo ovdje. Nadam se da ćemo u budućnosti imati puno toga za pokazati.“

Svoju podršku otvaranju salona pružio je i Predrag Parađina, agent zastupnik vodećih renomiranih svjetskih brandova italijanskih proizvođača keramike. „Podržavamo ovakve inicijative, veliki je posao, ozbiljan posao, ali to treba ovom tržištu. Ako se sjetimo početka 2000-tih kada se ovakvi materijali nisu mogli nabaviti u BiH, ovo se zaista može smatrati pravim iskorakom.” – kazao je Parađina.

Toplo preporučujemo da posjetite novootvoreni izložbeno-prodajni salon/showroom Walls&Floors by Trgošped (ulica Omera Maslića bb, Kakanj). Idealno mjesto da se upoznate sa najnovijim trendovima, kolekcijama podnih i zidnih obloga za prostore različitih namjena, kao i elementima sanitarne opreme modernog dizajna.

Izuzetno ljubazno i stručno osoblje stoji vam na raspolaganju za sve savjete.

Walls&Floors by Trgošped – zajedno s vama dizajniramo vaš životni prostor dajući mu posebnu notu i karakter.

Nekada su kupaonice imale samo funkcionalnu ulogu, danas se transformiraju u intimnu zonu koja mora biti lijepa, a i da zadovolji sve pretpostavke za odmor i relaksaciju. Zato smo mi prilikom uređenja našeg salona keramike Walls&Floors vodili računa da prikažemo različite stilove uređenja kako bi svako mogao pronaći ono što mu najviše odgovara. Kupaonica treba da bude vaš intimni prostor u kojem se osjećate opušteno jer vrijeme provedeno u njoj najčešće je jedino koje imamo za sebe.

Najuočljiviji element svake kupaonice su pločice jer one pokrivaju svaki njen dio, te će u njoj biti godinama. Pločice tako čine osnovu kupatila i prema njima treba prilagoditi stil uređenja, odnosno opremu i namještaj kupaonice. U našoj ponudi su prvoklasne pločice talijanskih i španskih proizvođača koje su odmah raspoložive.

Kod odabira dimenzija keramike nužno se je prilagoditi zadanom prostoru. Velike kupaonice dopuštaju eksperimentisanje sa neobičnim i velikim formatima pločica i igranje sa bojama, ali i male mogu biti funkcionalne bez kompromisa u estetici. Samo treba obratiti pažnju da boje keramike budu u svijetlijim nijansama, a dimenzije sanitarija i namještaja prilagođene kako bi se iskoristio svaki kvadrat kupaonice.
Još uvijek najtraženiji uzorci su razne imitacije prirodnih materijala poput kamena i drveta, koje nisu ograničene samo na kupaonicu. Naime, mnogi korisnici se odlučuju postavljati pločice i u druge prostorije svoga doma. Tu je i veliki izbor pločica iz takozvane mladalačke kolekcije koje se odlikuju neobičnim dekorima.

Naša ponuda nije ograničena samo na pločice koje su namjenjene kupaonicama. Nudimo i zavidan izbor keramike za vanjsku primjenu, kako zidnih tako i podnih.

Noviji trendovi u uređenju nalažu viseće vc školjke i bidee, tuš kabine u ravnini poda i pričvršćivanje ormarića na zid  – sve kako bi se postigao dodatni osjećaj prostora, a i olakšalo održavanje i čišćenje kupaonice. Naš vam je savjet da do kraja iskoristite oblogu za vodokotlić kao policu za odlaganje stvari, a  prilikom odabira slavina da birate bezvremenske modele koje se lako uklapaju u svaki stil uređenja. Ne zanemarujte i ulogu rasvjete u kuptilu. Suptilna rasvjeta na pravom mjestu može kompletno promijeniti izgled vašeg kupatila, bez obzira na njegovu veličinu. Izbjegavajte osvjetljenje koje dolazi u vidu jednog lustera. Rasvjeta će najbolje zadovoljiti sve potrebe ako se usmjeri prema radnim zonama odnosno da se integrira u ogledalo, a prigušeno svjetlo iznad kade kada se želi stvoriti wellness ugođaj.

I na kraju ne zaboravite na detalje! Nezavisno od stila uređenja zanimljive kutije, neobična ogledala, vješalice ili cvijeće je ono što će zaokružiti cijelu priču i vašu kupaonicu učiniti posebnom.