Naslovna / Kakanj / Nedim Zaimović – Nastavljam masterij studij u Švedskoj

Nedim Zaimović – Nastavljam masterij studij u Švedskoj

Svim završenim studentima prvog, drugog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija diplome su uručene 7.decembra 2019.godine u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“, a na svečanosti su 192 studenta dobila posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u SarajevuSrebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu. Na prvom ciklusu studija 37 diplomanata je odlikovano Zlatnom značkom, najvišim priznanjem Univerziteta u Sarajevu, Srebrenom značkom je odlikovan 81 diplomant, a Povelju Univerziteta u Sarajevu dobilo je 5 diplomanata. Među studentima drugog ciklusa studija 16 magistranta odlikovano je Zlatnom značkom, 35 Srebrenom značkom i 3 Poveljom Univerziteta u Sarajevu
U integriranom studijskom programu I i II ciklusa 3 studenta odlikovana su Zlatnom značkom i 12 studenata Srebrenom značkom.

Posebno nam je zadovoljstvo i čast istaknuti da su među 192 najuspješnija magistranta i diplomanta I i II ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa i bivši kakanjski gimnazijalci.

2. Nedim Zaimović – Zlatna značka UNSA sa prosjekom 9,63 (I ciklus Elektrotehničkog fakulteta)
Pitali smo ih šta za njih znači ova vrijedna nagrada kao i sam period studiranja?

Nedim Zaimović – Nastavljam masterij studij u Švedskoj

„Prije svega zahvalio bih se portalu Kakanjinfo na tome što ste prepoznali kako moj usjeh tako i uspjeh mojih sugrađana i kolega, kojim ovim putem još jednom i javno čestitam. Biti zlatna značka Elektrotehničkog fakulteta i ujedno najstarijeg Univerziteta u BIH (o.p. Univerzitet u Sarajevu) prije svega velika je čast. Iza ovog uspjeha krije se puno truda, rada, odricanja i ono najvažnije, želje za znanjem. Tu želju za znanjem imao sam svo vrijeme školovanja, o čemu svjedoče i uspjesi na kantonalnim i federalnim takmičenjima iz matematike, fizike i informatike.

Također sam proglašen učenikom generacije u O.Š. „Hamdija Kreševljaković“, a kasnije i u srednjoj školi Gimnazija „Muhsin Rizvić“. Bili su to uspjesi zbog kojih izbor fakulteta za mene nije bio težak, te sam se opredijelio za Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu, smjer automatika i elektronika. Izuzetna mi je čast biti jedan od najboljih na svom fakultetu, a ponos što sam to ostvario ponajviše sam osjetio na samoj dodjeli diploma, kada mi je zajedno sa mojim kolegama uručena zlatna značka. Ništa to ne bi bilo moguće bez mojih roditelja, sestra, učiteljice, nastavnika i profesora koji su mi prenosili znanje, davali podršku i od kojih sam mnogo naučio. Ustrajnost ka uspjehu i mojim ciljevima doprinjelo je i bavljenje sportom, motivacija mojih trenera, te višegodišnje treniranje u nogometnom klubu „Rudar“ Kakanj. Put do uspjeha nije lagan, no uz istinsku želju i trud od njega ne treba odustati, jer samo tako taj put je osvojiv. Ja svoj put ka nadam se daljem uspjehu, nastavljam na master studiju u Švedskoj, u nadi da ću tako steći još više znanja i iskustva.“, istakao nam je Zaimović