Naslovna / Kakanj / Obilježena godišnjica Patriotske lige Kakanj

Obilježena godišnjica Patriotske lige Kakanj

Protekle seubote na kakanjskom izletištu Bočica obilježena je godišnjica osnivanja Patriotske lige Kakanj.

Prisutnima su se obratili jedan od kakanjskih pokretača otpora agresiji i predsjednik Skupštine Udruženja „Patriotska liga“ Kakanj Sejad Zaimović, Fadil Imamović, jedan od komandanata Općinskog štaba odbrane Kakanj, komandant 311.lahke brigade i jedan od komandanata 329.brdske brigade i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Prisutni na skupu su se prisjetili komandanta Elvedina Šehagića Dinka i drugih poginulih i umrlih pripadnika Patriotske lige Kakanj. U znak priznanja za veliko patriotsko djelo rahmetli Elvedina Šehagića Dinka njegovom sinu Zlatanu uručen je primjerak Monografije “Kakanj u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995”.

Članovi Udruženja Patriotska liga i gosti na Bočici su se prisjetili teških dana u kojima je i na području Kaknja pokrenut otpor nadolazećoj agresiji. Bila je to prilika da se pošalje poruka o istini o karakteru Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. u kojem se suverena i nezavisna država Bosna i Hercegovina branila od agresije u uslovima nepravedno nametnutog embarga na uvoz oružja.