Naslovna / Kakanj / Počela ZIMSKA ŠKOLA ISLAMA – “Poruke iz života Adema a.s.” – prvo predavanje sa MR. SULEJMANOM EF. ČELIKOVIĆEM

Počela ZIMSKA ŠKOLA ISLAMA – “Poruke iz života Adema a.s.” – prvo predavanje sa MR. SULEJMANOM EF. ČELIKOVIĆEM

Prvo predavanje u okviru ovogodišnje sezone Zimske škole islama održano je u nedjelju, 07.01.2018. godine.

Predavač je bio glavni imam Medžlisa IZ-e Kakanj, mr. Sulejman ef. Čeliković a tema je glasila: Poruke iz života Adema a.s.

Kako samo to umije Sulejman ef. prisutne je proveo kroz pitanja stvaranja prvog čovjeka i njegove žene, njihovim boravkom u džennetu, šejtanskoj nepokornosti Bogu i oholosti od koje se svi trebamo čuvati, odnosima među sinovima Ademovim i tako dalje.

Možemo biti zadovoljni i posjetom i načinom na koji je startala ovogodišnja sezona Zimske škole islama.

Molimo Uzvišenog Allaha da obilato nagradi našega glavnog imama mr. Sulejman efendiju na nesebičnom doprinosu bogatstvu vjerskog života na području Medžlisa Kakanj pa i šire, a posebno smo mu zahvalni što je predan i našem džematu Čaršijske džamije u Kaknju.

Svakako smo zahvalni i našem Mirzi Ganiću na predivnoj ilahiji kojom nas je ove večeri počastio.

Sljedeće predavanje slijedi već u nedjelju 14.01.2018. a predavač će, inšallah, biti dr.Muhammad Khair Gabbani, rektor InternationalAstrolab University  u Istanbulu. Prevodilac će, inšallah, biti dr. Emir Demir.

Bujrum!

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Porodica Anesa Begića – Za sada dovoljna moralna podrška koju nam dajete!

Hvala svim dobrim ljudima za moralnu i svaku drugu vrstu pomoći, u proteklom periodu nije …