Naslovna / Kakanj / Pred oko stotinu glasača: Održan skup i sijelo Nezavisne Bosanskohercegovačke Liste u Halinovićima

Pred oko stotinu glasača: Održan skup i sijelo Nezavisne Bosanskohercegovačke Liste u Halinovićima

Pred oko 100 ljudi, obratili su se Naida Delibašić nositeljica liste za Skupštinu ZDK, i Fehim Merdić kandidat za Federalni parlament ispred NBL-a. Nismo htjeli praviti skup već neko sijelo. Ali ipak nismo mogli a da ne porazgovaramo sa našim sugrađanima.

Naida Delibašić je zamolila mještane da se oslobode od straha koje im nameću vladajuće elite.

“Nije lako biti dio nezavisne bosanskohercegovačke liste, smetamo, na sve načine bi nas uklonili. Nije lako, ali im poručujemo da se ne bojimo. Jer radimo pošteno i borimo se lavovski. Hrabri smo, a hrabre prati sreća. Izađite na izbore i ne dozvolite da vas prepadaju.

Birajte NBL i ljude koji su časni pošteni. Birajte mlade ljude jer je ova lista skrojena od mladih ljudi i žena nositeljica lista. Budite dio tima a mi ćemo biti vaš glas u vlasti”, istakla je Delibašić.

 

Fehim Merdić je pozvao mještane da se sjete 93 kada su se skupa borili na istom mjestu protiv nacionalizma i željeli normalnu državu u kojoj smo željeli da živimo.

Međutim dobili smo ponovo nacionalističku državu punu iskorumpiranih, u nepotističnih političara koji se kriju od svoga naroda. A tobože ga štite. Svjesni smo toga da sam Stvoritelj može štiti narod. Zato vas molim da glasate za ljude koji će ujedini sve narode. Do pobjede!

 

POLITIČKI MARKETING/NBL KAKANJ