Naslovna / Kakanj / Prijevremeni izbori u Kaknju: Ko bi mogao da bude novi kakanjski načelnik!?

Prijevremeni izbori u Kaknju: Ko bi mogao da bude novi kakanjski načelnik!?

Prije nego je CIK i zvanično objavio rezultate izbora već je sasvim jasno i izvjesno bilo da će aktuelni načelnik općine Kakanj, Nermin Mandra, postati novi državni parlamentarac a njegovo trenutno načelničko mjesto će ostati upražnjeno što podrazumijeva da će Kakanj imati prijevremene izbore za novog načelnika općine.

Nakon što je aktuelni načelnik Nermin Mandra prihvatio mandat zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kroz kakanjske špekulacije posljednjih dana mnogi su se propitivali i pitali: Ko bi to mogao da postane “nasljednik” Nermina Mandre na poziciji općinskog načelnika?

Naravno, potrebno je ispoštovati sve zakonske procedure za biranje novog “nasljednika” za načelničku poziciju? Do sada nismo uspjeli konkretno otkriti ko bi Mandru u “općinskoj fotelji” mogao zamijeniti i špekulacija je mnogo, ali definitivno nakon mnogo dobrih rezultata kakanjsku javnost očekuju veoma brzo prijevremeni izbori za mjesto općinskog načelnika!

Naime, zakon je definisao potrebu održavanja prijevremenih izbora za načelnika.

Prije nekoliko dana Mandra je u intervju za NR, istakao:

“Vjerujem da će na prijevremenim izborima građani Kaknja izabrati kandidata kojeg će predložiti Stranka demokratske akcije (SDA) jer će jedino taj kandidat moći nastaviti kakanjsku uzlaznu putanju u svim segmentima društvenog aktivizma i rada.

Takav kandidat će imati i moju svesrdnu podršku, pomoć i oslonac jer je i meni lično i Stranci demokratske akcije zaista važno da Kakanj nastavi napredovati kroz realizaciju brojnih projekata koji su u značajnoj mjeri već osmišljeni i koji će biti navedeni u izbornoj platformi za kakanjske vanredne izbore za načelnika”.

Obzirom da je zakonski na potezu i OV Kakanj, nrednih dana građani Kaknja će moći vidjeti naznake ko bi to mogao da bude kandidat za novog kakanjskog načelnika.

(kakanjinfo)