Naslovna / BICIKLIZAM KAO STIL ŽIVOTA U KAKNJU / SVIJEST POJEDINACA RAVNA NULI: Devastiran i izlomljen Parking za bicikla kod kakanjske Sahat kule!

SVIJEST POJEDINACA RAVNA NULI: Devastiran i izlomljen Parking za bicikla kod kakanjske Sahat kule!

Projekat „Biciklizam kao stil života u Kaknju“ 2017 – Parking za bicikle osim na 4 lokacije, postavljen i ispred nove administrativne zgrade Općine Kakanj.

U okviru projekta „Biciklizam kao stil života u Kaknju“ koji je više nego uspješno realizovan protekle godine, aktivisti udruženja “Omladinski kulturni centar” Kakanj, skr OKC KAKANJ su postavili jedan parking za bicikle i ispred nove administrativne zgrade Općine Kakanj na usluzi svim građanima, te biciklistima i to besplatno.

OVAKO JE TO IZGLEDALO NAKON POSTAVLJANJA PARKINGA ZA BICIKLE 2017

 

Naime u proteklom periodu parking za bicikle je, u okviru realizacije istog projekta, postavljen na nekoliko lokacija u gradskom području Kaknja, na stadionu Mladosti, ispred Sportske dvorane Kakanj, Sahat kule, Općine Kakanj a jedan je ostavljen kod zgrade Pošte a koji se planira postaviti nakon završetka aktulenih radova nove gradske saobraćajnice.

 

 

 

 

Tako je prije tri mjeseca jedan od parking mjesta za bicikle a koji se nalazi kod Sahat kule devastiran i izlomljen, a pokušavano je više puta da se skine i isčupa sa postojeće lokacije. Međutim, iz OKC-a Kakanj aktivsti ovog odgovornog udruženja naše lokalne zajednice su ovaj čin osudili. Navode da ovaj način uništavanja vrijedne kakansjke imovine ne služi na čast nikome ko je to uradio i samim ovim potezom NN lica koja su napravila štetu na parkingu za bicikle nemaju izgleda razvijenu svijest o značaju društvene imovine a koja je na raspolaganju svim građanima, djeci, mladima ali i ljubiteljima biciklizma.

S toga su aktivisti udruženja OKC Kakanj reagovali kod nadležnih insttitucija a kao odgovorno udruženje su razmontirali izlomljeni parking koji je trenutno na prepravci kako bi ponovo bio na usluzi svima koji voze svoje bicikle i redovno parkiraju i ostavljau na ova određena mjesta uz samu bicklističku stazu.

Svakako u narednom perodu iz OKC-a Kakanj uskoro imaju u planu postavljanja prepravljenog ali i još jednog parkinga za bicikle na još jednoj lokaciji kao odgovor na učinjeno.

Partneri na ovom projektu od 2017. godine su bili: Portal Kakanjinfo.com, Paragrafprint, Inox-Šabić, Nova Trgovina Kakanj, MGM Apoteke, Delta Petrol, JU KSC Kakanj i Općina Kakanj.

Mnogi od sugrađana su osudili uništavanje parkinga za bicikle sa ove lokacije a stoga navodimo i jedan od komentara.

 

KAKANJINFO.COM