Naslovna / Kakanj / U subotu svečano otvaranje džamije u Brežanima

U subotu svečano otvaranje džamije u Brežanima

U subotu, 16. septembra 2017.godine, sa početkom u 11:30 sati, bit će upriličeno svečano otvaranje džamije u Brežanima.

Tim povodom Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj izdala je rješenje kojim se na dan 16.9.2017. godine, u terminu od 10:00 do 15:00 h, uvodi potpuna obustava saobraćaja na dionici lokalne ceste koja se kod OŠ „Omer Mušić“ odvaja sa regionalne ceste R 466 prema naselju Brežani do raskrsnice kod TR „ADA“ u Brežanima.

U navedenom terminu potpuno se obustavlja saobraćaj i na lokalnoj cesti Bjelavići – Brežani.
U navedenom periodu saobraćaj će se prema naseljima Brežani i Bištrani odvijati slijedećim alternativnim pravcem:
od OŠ „Omer Mušić“ u Brežanima regionalnom cestom R 466 u pravcu naselja Haljinići, skretanje prema Seocu, zatim prema naselju Begići, pored jame Begići i izlaz na put Brežani-Bištrani.

Podsjetimo, završeni su radovi na sanaciji dionice puta sa izgradnjom obaloutvrde u Brežanima, u blizini džamije čije je svečano otvaranje najavljeno za subotu. Radovi su obuhvatili izgradnju obaloutvrde armirano-betonskim zidovima, pripremu i asfaltiranje 500 metara kvadratnih raskrsnice sa proširenjima ispred džamije u Brežanima, te sanaciju 110 m ceste prema igralištu u Brežanima. Vrijednost radova koje je finansirala Općina Kakanj je 35.000 KM.

 

Realizirani radovi u blizini džamije u Brežanima
Foto u naslovnici: Džamija u Brežanima (Facebook stranica MZ Brežani)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Porodica Anesa Begića – Za sada dovoljna moralna podrška koju nam dajete!

Hvala svim dobrim ljudima za moralnu i svaku drugu vrstu pomoći, u proteklom periodu nije …