Naslovna / Kakanj / U toku sveobuhvatni i veoma obimni radovi na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja

U toku sveobuhvatni i veoma obimni radovi na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja

U toku su sveobuhvatni i veoma obimni radovi na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja, od sahat-kule do mosta u blizini Gradskog spomen-parka. U okviru ovih obimnih radova bit će izvršena potpuna rekonstrukcija glavne gradske saobraćajnice, izgradnja novog sistema odvodnje oborinskih voda, bit će izvršena izgradnja nove rasvjete, bit će izgrađena biciklistička staza, bit će izgrađen i novi kružni tok kod zgrade Općinskog suda Kakanj, bit će postavljena ukrasna/zaštitna  ograda u dužini od 300 metara…

Veliki radovi u centralnom gradskom dijelu Kaknja su prilika za sve vlasnike određenih komunalnih instalacija da izvrše potrebne rekonstrukcije, zamjene instalacija, iskope, prokope i slično kako u budućem dužem vremenskom periodu ne bi bilo iskopavanja i uništavanja novog asfalta, novih trotoara, nove biciklističke staze… U okviru sveobuhvatnih radova na rekonstrukciji glavne gradske saobraćajnice, krajnje ozbiljan i sistematičan pristup ovom velikom projektu pokazala su i javna preduzeća “Grijanje” i “Vodokom”.

Uz zamjenu starih cijevi položenih ispod glavne gradske saobraćajnice, Javno preduzeće “Grijanje” Kakanj je otišlo i korak dalje.

“U okviru radova na zamjeni cijevi odlučili smo položiti cijevi većeg promjera i kapaciteta kako bismo još poboljšali kvalitet usluge koju pružamo korisnicima. Angažirali smo sve naše kapacitete kako bismo u kratkom vremenskom roku na kvalitetan način realizirali ove poslove”, rekao je Mirnes Bajtarević, direktor Javnog preduzeća “Grijanje” Kakanj.

Obimne aktivnosti realizira i Javno preduzeće “Vodokom” Kakanj.

“Radimo kompletnu zamjenu vodovodnih instalacija u dužini od 900 m, radimo i nove priključke za zgrade u blizini glavne gradske saobraćajnice, a sve sa ciljem da izbjegnemo puknuća u budućem dužem vremenskom periodu. Trudimo se da tokom ovih radova građani ne osjete poteškoće u smislu snabdijevanja vodom. Zaista se radi o velikom poslu. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje, otvoreni smo za kontakt i svaki oblik saradnje kako bismo zajednički postigli željeni rezultat”, rekao je Haris Veispahić, v.d. direktor Javnog preduzeća “Vodokom” Kakanj.

 

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Amar Gile i Amel Tuka kao podrška Aldinu Šljivi za načelnika Kaknja!

Svjetski a naši ambasadori, poznati kakanjci, BH atletičar Amel Tuka i Zvijezda Granda Amar Jašarspahić …