Naslovna / Kakanj / Upriličen prijem za predstavnike Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH”: Općina Kakanj će finansijski pomoći rad Roditeljske kuće

Upriličen prijem za predstavnike Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH”: Općina Kakanj će finansijski pomoći rad Roditeljske kuće

Gosti u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre danas su bili predstavnici Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH”. Veoma obimne aktivnosti koje je Udruženje realiziralo u proteklom periodu predstavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja.

U osvrtu na višegodišnji intenzivan rad Udruženja posebno je akcentirana aktivnost na izgradnji Roditeljske kuće u krugu Pedijatrijske klinike “Jezero” u Sarajevu. Inicijativa za prikupljanje sredstava za izgradnju Roditeljske kuće pokrenuta je 2011.godine, a kuća je, zahvaljujući donatorima i humanim ljudima iz cijelog svijeta, svečano otvorena u aprilu 2016.godine.

Naglašena je činjenica da kontinuiran boravak rodtelja i/ili bližih srodnika sa bolesnom djecom, u jednom toplom, porodičnom okruženju, doprinosi bržem i sigurnijem izlječenju.

Roditeljska kuća funkcioniše već dvije godine, no finansiranje rada ove kuće nije sistemski riješeno, pa se finansiranje vrši iz jednokratnih grantova, donacija i aktivnosti Udruženja.

Uvažavajući značaj Roditeljske kuće, kao i značaj rada Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH”, načelnik Nermin Mandra je rekao da će i Općina Kakanj finansijski pomoći rad Roditeljske kuće, naglasivši da se Kakanj uvijek odazivao i da će se uvijek odazivati na svaki poziv da se pomogne svakom čovjeku, a posebno djeci koja se liječe i roditeljima koji se bore za zdravlje svog djeteta.

Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH” u okviru Roditeljske kuće pruža i usluge psihosocijalne pomoći i podrške. Korisnici na raspolaganju imaju stručnu pomoć psihologa, socijalnog radnika i pedagoga, te okupacione radionice za roditelje i kreativne radionice za djecu (likovne, muzičke, obrazovne).

 

Zabilježeno u uredu načelnika

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Oglas za prijem i upis djece u Javnu ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost” Kakanj u pedagoškoj 2017/2018.godin

Poštovani roditelji, obavještavamo vas da od 20.02.2018. godine počinje upisni rok djece u Javnu ustanovu za …