Naslovna / Kakanj / VANREDNA POMOĆ CARITASA ŠVICARSKE ZA KAKANJCE

VANREDNA POMOĆ CARITASA ŠVICARSKE ZA KAKANJCE

“Caritas” Švicarske i Općina Kakanj: Potpisan ugovor o realizaciji vanredne hitne pomoći za ranjiva domaćinstva na području Kaknja u svrhu prevazilaženja poteškoća izazvanih širenjem koronavirusa

Gost u uredu načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive danas je bio Bakir Omukić, predstavnik humanitarne organizacije “Caritas” Švicarske.

Povod za posjetu je realizacija vanredne hitne pomoći za ranjiva domaćinstva na području Kaknja u svrhu prevazilaženja poteškoća izazvanih širenjem koronavirusa.

Projekat predviđa podjelu 30 prehrambeno-higijenskih paketa, te dodjelu 220 bonova za preuzimanje namirnica i higijenskih sredstava u trgovinskim prodajnim centrima.

Potpisan je i ugovor o realizaciji ovog projekta, a izvršena je i primopredaja bonova (vaučera).

Ciljne grupe prema kojima će biti usmjerena pomoć su domaćinstva koja su ostala bez prihoda zbog ekonomskih ograničenja i ograničenja rada, tj. domaćinstva u ranjivoj situaciji (samohrani roditelji, stariji, bolesne ili osobe s posebnim potrebama, porodice iz populacije Roma…).

Projekat je implementiran od strane “Caritasa” Švicarske, a finansijski je podržan od strance Švicarske Konfederacije, predstavljene od strane Švicarskog federalnog ureda za vanjske poslove, djelujući kroz Ambasadu Švicarske u BiH i druge izvore.

Fotografija Opcina Kakanj.