Naslovna / Kakanj / ZA KAKANJINFO: Adnan Mehinović – Priznanje će mi biti veća motivacija za napredak i rad

ZA KAKANJINFO: Adnan Mehinović – Priznanje će mi biti veća motivacija za napredak i rad

Svim završenim studentima prvog, drugog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija diplome su uručene 7.decembra 2019.godine u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“, a na svečanosti su 192 studenta dobila posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u SarajevuSrebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu. Na prvom ciklusu studija 37 diplomanata je odlikovano Zlatnom značkom, najvišim priznanjem Univerziteta u Sarajevu, Srebrenom značkom je odlikovan 81 diplomant, a Povelju Univerziteta u Sarajevu dobilo je 5 diplomanata. Među studentima drugog ciklusa studija 16 magistranta odlikovano je Zlatnom značkom, 35 Srebrenom značkom i 3 Poveljom Univerziteta u Sarajevu
U integriranom studijskom programu I i II ciklusa 3 studenta odlikovana su Zlatnom značkom i 12 studenata Srebrenom značkom.

Posebno nam je zadovoljstvo i čast istaknuti da su među 192 najuspješnija magistranta i diplomanta I i II ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa i bivši kakanjski gimnazijalci.

Pitali smo ih šta za njih znači ova vrijedna nagrada kao i sam period studiranja?

Adnan Mehinović – Priznanje će mi biti veća motivacija za napredak i rad

„Čast da se dobije univerzitetsko priznanje pripada nekolicini pojedinaca među nekoliko hiljada studenata. Na ovo priznanje ima pravo svaki student a dobiju ga samo oni koji ulože mnogo vremena, energije, truda i rada. Trebalo je mnogo upornosti, odricanja i ono najvažnije, velika podrška porodice.   Velike zasluge mom uspjehu pripadaju kvalitetnom obrazovanju u OŠ “Omer Mušić” u Brežanima i gimnaziji “Muhsin Rizvić” koje sam stekao u Kaknju. Specifičnost ovog priznanja je to što je ono mjerilo kvaliteta za koje se nadam da će ga društvo znati prepoznati i cijeniti. Ovo priznanje će mi biti još veća motivacija za rad, učenje i doprinos ovom društvu u budućnosti“, istakao je Mehinović.