Naslovna / Kakanj / ZAŠTO SAM POSJETIO KAKANJ? – Ukrašene kakanjske ulice i domovi, dobro raspoloženje na svakom koraku!

ZAŠTO SAM POSJETIO KAKANJ? – Ukrašene kakanjske ulice i domovi, dobro raspoloženje na svakom koraku!

Pretpraznična atmosfera u Kaknju: NOVOGODIŠNJA „ČAROLIJA“ NA KAKANJSKI NAČIN

Ukrašene kakanjske ulice i domovi, dobro raspoloženje na svakom koraku

Novogodišnja groznica je počela diljem zemlje. Kupuju se pokloni, kite se ulice, radnje i domovi. Sve odiše prazničnom euforijom. Kakanjci  uljepšavaju okolinu kako bi njihovi domovi i dvorišta bili ukrašeni što ljepšim ukrasima.

Sve odiše prazničnom euforijom

Decembar je i prve pahulje snijega ukrašavaju okolinu. Sa predivnim zimskim pejzažima dolaze i praznični dani. Dani puni porodične topline i ljubavi, svima nama predstavljaju važne i sretne trenutke. Poseban prizor je paljenje svjetiljki i ukrasa kada padne noć. Kakanj kao mulietnična sredina pokazuje da je mali Centar za svakog, za sve vjere i nacije i malo i veliko, djecu, mlade, radnike, penzionere, posjetioce, goste, turiste i dijasporu.

SPECIJALNO VIDEO IZDANJE PORTALA

#LIKE&SHARE – #MADEBYKAKANJINFOPROVOZALI SMO SE KROZ UKRAŠENI KAKANJNOVOGODIŠNJA KAKANJSKA "ZIMSKA ČAROLIJA"! 🏂🎄🎉POGLEDAJTE SPECIJALNO VIDEO IZDANJE PORTALA KAKANJINFOZAŠTO NOVU DOČEKATI U KAKNJU I ISPRATITI PROGRAM – KAKANJ U SRCU!

Posted by Kakanj Info on Friday, December 27, 2019

Provozajte i prošetajte malo s nama kroz Kakanj, osjetite kakanjski miris praznika.

Jedan me prijatelj prijatno iznenadio svojim telefonskim pozivom i obradovao posjetom da dođe u moj Kakanj, ispričao nam je spontano jedan kakanjac. I znate šta mi je drago, ostao je prijatno iznenađen kako je u Kaknju. Kaže šteta što je imao samo jedan slobodan dan.

Pa nas je zanimao njegov utisak dolaska u Kakanj. Ovako je to na svoj način opisao jedan moj prijatelj iz EU koji me posjetio sa svojom porodicom ovih dana, ispričao nam je.

„Čuo sam za jedan industrijski gradić Kakanj i evo došao sam da vidim šta ima u Kaknju. Odmah s autoputa osim velikih dimnjaka, primjete se ukrasi i boje kao da dolazite u neku metropolu a onda ulazite u „čaroliju svjetala u malom. Tako, obišli smo krug kroz Kakanj. Ono što sam vidio mnogo me pozitivno iznenadilo. Ne možeš ući a da preko prvog mosta ne primjetiš bajkovito okićenog Ćiru, ej podsjeća na prošlost. Na ulazu u Kakanj osvanuo je ćiro iz bajke. Poznati kakanjski eksponat koji podsjeća na nekadašnju rudničku prugu koja je presijecala gradsko područje.  I desno i lijevo ukrasi na radnjama, balkonima stanova a onda sa desne strane savremeno okićena rasvjetna tijela biciklističke staze ali i vanjskog dijela. Najviše me primamila vanjština zgrade na kojoj piše Hotel Kakanj – Naša kuća.

Budući da mnogo putujem, primamila me vanjština i izgled. Kažem, zanimljivo, hajde da pogledamo. Osim domaćih posjetioca ispred mnogo parkiranih auta iz dijaspore. Prošetamo se a dekor i čari hotela mame da uđemo. Kad tamo svega predivna atmosfera, pravi praznični ambijent. Očaran sam a u ponudi, od pića jela, restorana do soba za spavanje, zabavni kutak za djecu i igraona, ugostiteljski objekat za cijelu prodicu, idealan za domor i najbolji u gradu. Pitam se, pa zar ovo ima u Kaknju. Dok sjediš na terasi hotela i ispijaš kafu panorama se nastavlja. Tada svaka ulica a posebno biciklistička staza i svaki dom na poseban način najavljuje dolazak praznika. Ljudi sjede, smiju se i druže se a praznik se osjeti  na svakom koraku u ovom gradu. Kakanjci kao i mnogobrojni gosti su već u prazničnom raspoloženju. Popili smo kafu, odmorili se i jeli, dok su se djeca veselo igrala a onda smo očarani ugođajem hotela Naša kuća, odsjeli još malo i nismo krili oduševljenje. Naravno , zamolili smo menađera da nam dozvoli da ovaj ambijent uslikamo. Naravno, odzvolio nam je to. Bolje da pogledate fotografije koje govore više od hiljadu riječi: (fotografije)  

 „Nakon ugodnog zajedničkog boravka u hotelu, odlučili smo da se kratko prošetamo prema vrhu grada. Nekoliko novogodišnjih jelki uz glavnu ulicu ukrašeno sijaju. Novogodišnja jelka je uvek bila moja glavna obavezna kad dođe trenutak da je ukrasimo. To su bili posebni tenutci za nas. I ove godine krupni i šareni ukrasi sijaju uz duž po ogradama i sve jedan do drugog, dok raznobojne svetiljke trepere na jelkama.

To je svakako još jedan od razloga zašto sva djeca vole Novu Godinu. Dok posmatramo prostor oko sebe, osećam veliku prijatnost i sreću. Sve oko nas šljašti. Nova Godina za mene lično je uvek bila važan i zanimljiv događaj. Od malena sam uvek iščekivao taj dan. Kako smo rekli u hotelu Naša Kuća smo uživali u ambijentu i kutku ko dočarava priču o Djed Mrazu i prikazuje sliku o prazniku. Djeci se to posebno svidjelo.Naravno, još veću radost donosi i snijeg kojeg nema ali u KAKNJU je pravi bajkoviti pejzaž. Uživamo u Kaknju dok smo svi okupljeni i srećni, uživamo u prizoru koji vidimo. I u ovoj Novoj Godini, kao i svakoj u mom detinjstvu, uživamo i radujemo se ali sad porodično što je još posebno. Ni ova nije ništa manje vrednija, nego ostale. To su posebni praznici za svakoga, posebno kad si dijete. Nova Godina jeste jedan dan, jeste jedan trenutak koji svakako prođe, ali posle te jedne večeri dolaze novi dani, dolazi čitava godina. I tako, dok iščekujemo šta ćemo dalje vidjeti, moje oči sijaju posmatrajući novogodišnju ljepotu u Kaknju i sjaj oko mene. Ko bi rekao!, DA, da u Kaknju“, i drago mi je sam Kakanj posjetio.

kakanjinfo