Naslovna / Ekskluzivno / ZBOG NAMETA I ZAKONA TRGOVCI NESTAJU SA „ZELENE PIJACE“ ALI I “ROBNE PIJACE” U KAKNJU!? VEĆINA TEZGI PRAZNA!

ZBOG NAMETA I ZAKONA TRGOVCI NESTAJU SA „ZELENE PIJACE“ ALI I “ROBNE PIJACE” U KAKNJU!? VEĆINA TEZGI PRAZNA!

?

Novi Zakon o unutrašnjoj trgovini Federacije BiH, tačnije izmjene i dopune koje su na snagu stupile 1. januara, rezultirale su praznom zelenom pijacom u Kaknju.

Javno komunalno preduzeće „Vodokom“ istaklo je plakatiranu obavijest kojom se zabranjuje ulazak na pijacu onima koji ne ispunjavaju uvjete u skladu sa zakonskim propisima.

Neki od prodavača ne razumiju šta treba da rade, drugi su se već raspitivali i odustali od rada jer im se, navodno, ne isplati raditi po novim propisima, treći opet prigovaraju da nisu pravovremeno obaviješteni.

Prema Zakonu, svaki korisnik koji prodaje robu na stolovima i tezgama mora biti registriran kao trgovac kod nadležnih organa. Radnici na pijacama su ogorčeni i smatraju ovo novim udarom na džepove.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Šta Općina Kakanj i JU KSC planiraju na Ponijerima?

Općina Kakanj i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj planiraju na Ponijerima graditi novi savremeni ugostiteljski …