Naslovna / Kakanjski dani 2017 / Kakanjski dani 2017: Monodrama Josipa Pejakovića “Bh stend-drp tragedy” u Parku Doma kulture Kakanj

Kakanjski dani 2017: Monodrama Josipa Pejakovića “Bh stend-drp tragedy” u Parku Doma kulture Kakanj

Monodrama “Bh stend-drp tragedy”, novi komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih bh. glumaca Josipa Pejakovića, bit će odigrana u utorak 01.08.2017. godine sa početkom u 20:30 sati u ugodnom ambijentu Parka Doma kulture.

Predstava je ozbiljna, ima stvaralački život, iz nje se može vidjeti dio historije Bosne, kroz kritički ostvrt i komparaciju s periodom osmanske i austrougarske vladavine, kao i vremenom komunizma i današnje BiH.

– Smatrao sam da Bosnu ipak treba predstaviti u drugom svjetlu, a ne s vicevima o Sulji i Muji. BiH zaslužuje puno više satire, pažnje i mudrosti, a ne primitivizma i onog čime smo bombardovani svih ovih godina kroz te komedije – naglasio je Pejaković.

Istaknuo je da predstavom želi ukazati na tešku situaciju u BiH, te da je ovo njegov svojevrstan doprinos i oporuka da treba “skloniti vampire koji nam sišu krv”.

Monodrama “Bh stend-drp tragedy” će igrati u Kaknju u sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017”!

JU KSC KAKANJ

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Petnaest računara s opremom za učenike OŠ „M. M. Bašeskija” od TC KAKANJ

Jutros je TC Kakanj donirala računare za učenike OŠ „M. M. Bašeskija”. TC Kakanj kao odgovorno …