Naslovna / Kultura / Povodom 1.marta Dana nezavisnosti BiH u Muzeju Kaknja otvorene dvije gostujuće izložbe

Povodom 1.marta Dana nezavisnosti BiH u Muzeju Kaknja otvorene dvije gostujuće izložbe

Danas je u Muzeju Kaknja upriličeno otvaranje gostujućih izložbi iz Historijskog muzeja BiH, Fonda memorijala Skupštine Kantona Sarajevo i Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti. U pitanju su izložbe pod nazivom “Lični predmeti iz opkoljenog grada” i “Ratni dnevnici – Svjedočansta života” koje su dodatno obogaćene ličnim predmetima građana Kaknja koji su Muzeju Kaknja odgovorili na javni poziv i donirali lične predmete iz rata.

Prisutnima se obratio dir. Aldin Šljivo koji je prisutnima poželio dobrodošlicu te ukratko predstavio rad Muzeja Kaknja i rezultate koje su ostvareni u protekle tri godine. Prisutnima se obratila i kustosica Belma Čuzović koja je govorila o izložbama.

Izložbe će biti dostupne za javnost do kraja ovog mjeseca.

JU KSC KAKANJ

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Prolongiran datum izvođenja predstave “Čudni događaji u noći muzeja”

Obavještavamo građane da je prolongiran datum premijernog izvođenja pozorišne predstave “Čudni događaji u noći muzeja” …