Naslovna / Kultura / U Domu kulture odigrana predstava “Rod i dom”

U Domu kulture odigrana predstava “Rod i dom”

Na kamernoj sceni Doma kulture u Kaknju večeras je odigrana predstava “Rod i dom” u režiji Vlade Keroševića.

Priču o ljubavi, prkosu i pravednosti kroz desetak likova sam na ogoljenoj sceni donosi glumac Irfan Kasumović. Predstava je rađena po romanu Safeta Sijarića, a dramatizaciju potpisuje Hasan Džafić.

“Rod i dom” kroz beznadežnu ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji, govori o otporu žene prema društveno nametnutim okovima. Ona može biti sve što se od nje traži, ali do nivoa časti koji nameće sama, umjesto da bude ukalupljena u svijet kojim vladaju muškarci.
Dramaturg iz BNP-a Hasan Džafić te glumac BNP-a Nusmir Muharemović bili su večeras u Domu kulture kako bi pružili podršku glumcu Irfanu Kasumiću.
Predstavu nastalu u produkciji Teatra Kabare Tuzla, Akademije dramskih umjetnosti i Centra za kulturu Zavidovići zaista vrijedi pogledati.
JU KSC KAKANJ
Podijelite sa prijateljima…
Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

ZAHVALNICA za Behaiju Neimarliju kakanjskog borca čija se oficirska uniforma i drugi predmeti čuvaju u Muzeju Kaknja

Oficirsko odijelo kao i  mnogobrojni vrijedni predmeti koji su pripadali kakanjskom borcu iz perioda NOB-a …