Naslovna / Kultura / Za sedam dana u Domu kulture na repertoaru monodrama “Rod i dom”

Za sedam dana u Domu kulture na repertoaru monodrama “Rod i dom”

16176684_1231987906881930_1039466827_n

Obavještavamo građane  da će se u Domu kulture odigrati pozorišna predstava „Rod i dom“ u srijedu 25.01.2017. godine, sa početkom u 19,00 sati.

U pitanju je monodrama, čiji glavni lik Arslana Šipovčanina tumači glumac Irfan Kasumović. Predstava je inače završni master rad iz oblasti Gluma Irfana Kasumovića, te je to još jedan od garanta kvaliteta ove pozorišne predstave.   Predstava „Rod i dom“ Safeta Sijarića u dramatizaciji Hasana Džafića je drama koja kroz komične situacije, običaje i tradiciju priča tragičnu ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji, ženi njegovoga brata, ženi koja predstavlja portret žene uhvaćene u mrežu običaja i tradicije. Predstava je oda o ženi koja ruši okove i glorificira istinske vrijednosti, koje danas prešućujemo i zaboravljamo.Monodrama je o čovjeku iz Sandžaka, ali je itekako priča o metafizici i identitetu čovjeka.

“Razlozi za rad na ovom obliku pozorišne predstave i na ovoj tematici je sigurno najveći test za jednog glumca i povod da se na scenu vrate sve one ljudske vrijednosti koje su danas skoro zaboravljeni pojmovi. Mlade generacije trebaju vidjeti kako se nekad živjelo, po kojim principima su naši očevi odgajani i da tradicija ima lice i naličje. Na neki način, ovo je predstava o prošlim vremenima ali i o nama danas”, poručuju iz produkcije Teatra Kabare Tuzla.

Režija: Vlado Kerošević

Cijena ulaznice je 5 KM!

JU KSC KAKANJ

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

ZAHVALNICA za Behaiju Neimarliju kakanjskog borca čija se oficirska uniforma i drugi predmeti čuvaju u Muzeju Kaknja

Oficirsko odijelo kao i  mnogobrojni vrijedni predmeti koji su pripadali kakanjskom borcu iz perioda NOB-a …