Naslovna / Kultura / Zemaljski muzej Sarajevo donirao kakanjskom 15 vitrina za izlaganje eksponata

Zemaljski muzej Sarajevo donirao kakanjskom 15 vitrina za izlaganje eksponata

Muzej Kaknja je dobio vrijednu donaciju Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Naime, nakon što je Zemaljski muzej dobio donaciju za nabavku novih vitrina odlučeno je da vitrine koje su ranije bile korištene budu donirane kakanjskoj muzejskoj ustanovi.

“Našem muzeju će biti od velike koristi ova donacija budući da su vitrine funkcionalne i pružaju veću zaštitu eksponata. Vitrine su bile na odjeljenju za arheologiju, odsjek prahistorija, a služile su za izlaganje predmeta i eksponata. Ovom prilikom se zahvaljujemo našem čuvaru historije – Zemaljskom muzeju na ovom lijepom i vrijednom poklonu koji će dobro poslužiti za čuvanje eksponata u Muzeju Kaknja”, saopšteno je iz Muzeja Kaknja.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Prolongiran datum izvođenja predstave “Čudni događaji u noći muzeja”

Obavještavamo građane da je prolongiran datum premijernog izvođenja pozorišne predstave “Čudni događaji u noći muzeja” …