Naslovna / Magazin / EDUKATIVNA STUDENTSKA POSJETA KOMPANIJAMA TC KAKANJ I DELIBAŠIĆ-POLIURETANI KAKANJ

EDUKATIVNA STUDENTSKA POSJETA KOMPANIJAMA TC KAKANJ I DELIBAŠIĆ-POLIURETANI KAKANJ

Upriličena je edukativna posjeta studenata druge, treće i četvrte godine kompanijama Heidelbergcement Kakanj i Delibašić-poliuretani Kakanj.

U kompaniji Heidelbergcement Kakanj studenti su se imali priliku upoznati sa procesom proizvodnje ove fabrike, konstrukcijom i načinom funkcionisanja različitih transportnih sredstava, te savremenim tehnologijama i postrojenjima koje se zasnivaju na upotrebi alternativnih goriva.

Tokom obilaska pogona, studenti su imali priliku vidjeti postrojenja za mljevenje sirovine i poluproizvoda, rotacionu peć za proizvodnju klinkera, postrojenja za miješanje sirovina, kao i savremeno postrojenje za pakovanje i kontrolu mase upakovanog gotovog proizvoda.

Posjeta Kompaniji Delibašić-poliuretani je relativno drugačija u odnosu na većinu studentskih posjeta, zbog karaktera proizvoda ove Kompanije. Studenti su vidjeli postrojenje za proizvodnju poliuretanske pjene, te sve procese pomoću kojih se ovaj materijal koristi u finalnom proizvodu- tapaciranom namještaju ili elementu sistema za spavanje.

“Ljubazno se zahvaljujemo menadžmentu kompanije Heidelbergcement na odobrenju posjete i organizaciji, te kolegi koji je izvršio prezentaciju pogona i proizvodnje, kao i menadžmentu kompanije Delibašić-poliuretani na odobrenju posjete i organizaciji, te kolegama koji su izvršili prezentaciju postrojenja i proizvodnje.
Svima želimo dalji veoma uspješan rad i značajne poslovne rezultate”, naveli su predstavnici studenata.